Remedii recomandate împotriva înțepăturilor de țânțari

201
Remedii recomandate împotriva înțepăturilor de țânțari - tantari-1689877707.jpeg

Articole de la același autor

În fiecare vară ne dau întâlnire aceste insecte mici, enervante, care insistă să ne streseze. Este vorba de țânțari. O mușcătură de țânțar este inofensivă, dar provoacă mult disconfort. Pielea înțepată provoacă mâncărimi, se înroșește și se umflă.

Ce trebuie să facem, însă, dacă avem mușcături de țânțari pe piele? Dacă începem să ne scărpinăm la locul mușcăturii, uneori fără să ne dăm seama, riscăm să creștem rana și să o infectăm cu mâinile murdare. Locul mușcăturii poate fi tratat prin diferite mijloace. Potrivit recomandărilor specialiștilor, cel mai simplu mod este să ungeți o mușcătură de țânțar cu o cremă pentru înțepăturile de insecte. Crema calmează pielea iritată, ameliorează mâncărimea și inflamația și răcorește locul. Mușcătura trebuie ștearsă cu un antiseptic. Dacă mâncărimea este severă, răciți pielea folosind gheață sau mentol. Orice remediu cu mentol va funcționa pentru a calma puțin pielea, iar răcirea cu gheață ajută la reducerea sensibilității și reduce ușor umflarea. Pasta de bicarbonat este, totodată, un remediu. Se amestecă cu apă într-o asemenea proporție încât se obține o pastă care poate fi întinsă pe piele. Se lasă pe locul cu pricina timp de 10 minute.


Dacă țânțarii v-au mușcat puternic, puteți face o baie cu o suspensie de fulgi de ovăz. De asemenea, mai specifică specialiștii, busuiocul respinge, de la sine, țânțarii, iar atunci când este aplicat pe piele, ajută la reducerea mâncărimii. Nu în ultimul rând, Aloe Vera se folosește clasic. Se aplică pe piele un gel dintr-o frunză ruptă de aloe.

În cazul în care aveți vreo reacție alergică severă, consultați un medic și discutați despre administrarea de antihistaminice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.42 secunde