Numărul copiilor abuzați este în creștere, în România

107
Numărul copiilor abuzați este în creștere, în România - salvati-copiii-abuzuri-1708630404.jpeg

Articole de la același autor

Organizația „Salvați Copiii” România a făcut publice rezultatele unui studiu legat de abuzurile asupra copiilor. Studiul a fost realizat în 2021 și arată că aproximativ 3% dintre părinţi afirmă că, în ultimul an, copilul lor a fost victimă a abuzului sexual. De asemenea, 2,9% dintre adolescenţi au declarat că au fost obligaţi să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei lor. În majoritatea cazurilor, victime ale abuzului sexual sunt fetele. Procentul părinţilor care recunosc incidenţa abuzului sexual asupra copilului lor a crescut de peste şase ori, în ultimul deceniu, remarcă oficialii organizaţiei. Aceștia propun o serie de măsuri de prevenţie şi subliniază obligativitatea instituţiilor de a avea un Cod de Conduită clar care să condamne abuzul asupra copiilor.

„Studiul naţional lansat de Salvaţi Copiii România în anul 2021 arată că aproximativ 3% dintre părinţi afirmă că, în ultimul an, copilul lor a fost victimă a abuzului sexual, în aproape două treimi dintre cazuri agresorul fiind o persoană necunoscută, iar 2,9% dintre adolescenţi au declarat că au fost obligaţi să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei lor, situaţie care confirmă nivelul acut de subraportare a abuzurilor sexuale comise asupra copiilor. Prin comparaţie cu rezultatele studiului similar din 2013, se remarcă o creştere semnificativă a procentului părinţilor care recunosc incidenţa abuzului sexual asupra copilului lor (de la 0,5% la 3,2%)”, transmit reprezentanții organizației.

Conform statisticilor prezentate de aceștia, dintre cele 13.340 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare comise asupra copilului, în 1.192 de cazuri a fost vorba de abuz sexual, iar în 31 de cazuri - de exploatare sexuală a copiilor. Statisticile sunt realizate după informațiile furnizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), pentru perioada ianuarie-septembrie 2023. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4383 secunde