Delicatese pentru băieţii lui Edi Iordănescu. Ce mănâncă "tricolorii" la EURO 2024

614
Delicatese pentru băieţii lui Edi Iordănescu. Ce mănâncă

Articole de la același autor

La Melchior Park din Wurzburg, delegația României și-a fixat cantonamentul iar tricolorii au început deja sub comanda lui Edi Iordănescu pregătirea partidei cu Ucraina, din 17 iunie, prima pentru noi în grupele EURO 2024. Fiecare detaliu e tratat cu maximă seriozitate, se știe deja firea exigentă a selecționerului, astfel încât în culise totul trebuie pregătit perfect astfel încât fotbaliștii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru performanță.

Publicaţia ProSport a aflat meniul tricolorilor în cantonamentul de la Wurzburg și dezvăluie ce mănâncă fotbaliștii României la EURO 2024. E zona pe care au autoritate medicul Claudiu Stamatescu, coordonatorul staff-ului medical al tricolorilor, și bucătarul Andrei Voica, colegi inclusiv la echipa de club, pentru că amândoi activează în afara acțiunilor la Universitatea Craiova.

Pentru mic dejun, în regim bufet, tricolorii vor avea la dispoziție mereu muesli și cereale de mai multe tipuri, lapte cald și rece cu conținut scăzut de grăsimi, dar și lapte de migdale și lapte de soia.

Pe jucători îi vor aștepta fructe uscate, precum smochine, prune și caise, alături de migdale, semințe de dovleac ori caju, dar și, zi de zi, o multitudine de fructe proaspete. De la pere, pepene, mango și kiwi, până la mere, căpșuni, struguri, ananas ori pepene galben.

Partea mai consistentă a micului dejun e alcătuită, la alegere, din șuncă de curcan, somon afumat, prosciutto crudo, bresaola, mai multe tipuri de brânză, împreună cu ouă preparate după prefererință însă totdeauna fără ulei. Humus, castraveți, roșii cherry și avocado, în completare.

Lista se încheie cu pâine albă, integrală și toase, brioșe cu afine, unt și unt bio de migdale, miere, gem, suc fresh de portocale și de mere, iaurturi diferite și cafea.

La prânz există, firește, un grad de variațe mai mare de la zi la zi, comparativ cu micul dejun. Dar, pe toată durata cantonamentului, regăsim cumulat cam următoarele preparate în meniul tricolorilor, fără ca toate să fie vreodată la aceeași masă.

Vor fi salate cu roşii, pesto şi mozzarela, cu rucola şi nuci, de ton, de avocado cu ulei de măsline extravirgin, de castraveţi, sfeclă, varză roşie, morcovi, porumb, fasole neagră sau salată verde. Tot la acest capitol avem brânză de mai multe tipuri, tataki de ton, prosciutto crudo, parmezan, roșii uscate. În plus, platoul generos și diversificat cu fructe proaspete, detaliat la micul dejun, este omniprezent. Pe post de desert la prânz, rareori apare câte un ștrudel cu mere sau panna cotta.

La felul principal tricolorii vor avea de ales între supă de roşii, de dovlecel sau de cartofi cu crutoane, spaghetti, raviolli cu legume, penne cu parmezan şi sos roşu, sau fusilli integrale. La capitolul carne aceştia vor miza pe copane de pui la cuptor, piept de pui la grătar, pulpe de raţă, vită în suc propriu la cuptor, ficat de vită la grătar, file de peşte alb pe grătar, file de somon sau biban de mare sau ton la cuptor sau creveţi la grătar. Cum programul naționalei la EURO 2024, cel puțin până la meciul de debut cu Ucraina, propune un antrenament programat cu precădere dimineața, între prânz și cină se vor afla deseori gustări pentru jucători, în jurul amiezii, după odihnă. Acestea sunt compuse din biscuiți integrali, fructe proaspete și uscate, iaurturi și doar 2-3 variante de șuncă sau brânzeturi, cât pentru un snack.

Pentru cină, care va fi disponibilă în restaurantul Melchior Park, bufetul amplu de salate prezent în meniul de prânz revine de fiecare dată, la fel și cel de fructe, semn că staff-ul naționalei marșează puternic în această direcție, dar și că jucătorii preferă această opțiune.

Aceştia vor putea mânca supă de linte, de conopidă, sau de cartofi cu crutoane, penne integrale cu sos roşu şi parmezan, lasagna sau tagliatelle cu şuncă de curcan. De asemenea vor avea file de somon la cuptor, ton roşu la grătar, sau vită la grătar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3987 secunde