Cupa "9 Mai" la Oină şi-a consumat prima ediţie la Constanţa

294
Cupa

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, baza sportivă a Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius” a găzduit prima ediție a Cupei 9 Mai la oină, la care au participat patru echipe de elevi de la instituții de învățământ din județul Constanța.

Competiția a fost onorată de prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care i-a avut alături pe decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Ionel Melenco, consilierul Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon, președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, și unul dintre membrii Biroului Federal al F.R. de Oină, Gigel Sava.


După intonarea imnului național și pe acordurile imnului oinei, competiția a debutat cu un meci demonstrativ între echipele A.C.S. Frontiera Tomis Constanța și C.S. Tradisport Constanța (scor 10-0), după care au urmat meciurile care au stabilit câștigătoarele primei ediții.
 

La feminin, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari (antrenor profesor George Pavel) a învins cu 4-2 Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia (antrenor profesor Mariana Chiper), iar la masculin Școala Gimnazială nr. 1 Târgușor (antrenor profesor Alexandru Dumitru) s-a impus cu 12-1 în fața unei selecționate a Școlilor Gimnaziale din Mircea Vodă și Saligny (antrenori profesorii Andreea și Cornel Marinescu).


La final, toți copiii și profesorii însoțitori au fost recompensați de organizatori cu medalii, cupe, diplome, tricouri, insigne, stegulețe tricolore, pungi cu dulciuri și răcoritoare.


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a adresat felicitări organizatorilor pentru reușita competiţiei, instituția pe care o conduce oferind pentru al doilea an consecutiv sprijin financiar proiectului de succes Caravana Redescoperă Oina, menit să promoveze acest sport la nivelul județului Constanța.

De asemenea, decanul F.E.F.S., Ionel Melenco, a anunțat că facultatea de profil din Constanța va încheia un parteneriat cu F.R. de Oină, astfel încât studenții să poată fi familiarizați cu oina și pe viitor să poată preda noțiunile de bază elevilor pe care îi vor pregăti la catedră.


Președintele F.R. de Oină, Nicolae Dobre, a anunțat că în acest an proiectul Caravana Redescoperă Oina va fi adresat unui număr mai mare de profesori de educație fizică și sport, estimând ca numărul elevilor ce vor fi angrenați în competiție să fie de peste 600, acest lucru fiind posibil datorită implicării Consiliului Județean Constanța, care a dovedit că este interesat de promovarea și prin sport a valorilor noastre naționale.


Aşadar, iată că oina prinde contur din ce în ce mai mult în oraşul de la malul mării şi prin astfel de acţiuni, pe viitor, vor exista din ce în ce mai mulţi copii care vor vrea să practice acest sport.


Aşa cum spunea şi preşedintele F.R. de oină, Nicolae Dobre, într-un interviu acordat recent pentru ziarul „Cuget Liber”, tradiţia oinei trebuie să meargă mai departe, iar acest proiect, „Caravana Redescoperă Oina”, face ca lucrurile să se întâmple exact aşa cum trebuie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2401 secunde