Constănţeanul Bogdan Lupşe, cel mai bun jucător senior de oină din lume

15368
Constănţeanul Bogdan Lupşe, cel mai bun jucător senior de oină din lume - fond-oina-1708441326.jpg

Articole de la același autor

Jucătorul de oină Bogdan Lupşe de la clubul Frontiera Tomis Constanţa a fost desemnat cel mai bun sportiv senior în cadrul forumului organizat de World Ethnosport Confederation în Antalya (Turcia), se menţionează într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Oină remis marţi.

„În cadrul întâlnirii din Antalya, sportul nostru naţional a strălucit prin Bogdan Lupşe. Jucătorul Frontierei Tomis Constanţa a câştigat titlul la categoria de cel mai bun senior”, se arată în comunicatul FRO.

Lupşe a declarat că premiul reprezintă o recunoaştere internaţională a valorii oinei.

„Sunt extrem de fericit. Este rezultatul activităţii depuse de către toţi cei implicaţi în sportul nostru naţional. În acelaşi timp este o recunoaştere a valorii acestui sport, care a fost integrat perfect în familia sporturilor tradiţionale existente la nivel mondial”, a spus Bogdan Lupşe.

La rândul său, preşedintele FRO, Nicolae Dobre, a afirmat: „Preşedintele World Ethnosport Confederation, Bilal Erdogan, a apreciat rezultatul obţinut de Bogdan, l-a felicitat şi în câteva cuvinte a rezumat: 'Acum trebuie să învăţăm să jucăm oină!'”.

Ediţia a şasea a forumului World Ethnosport Confederation s-a desfăşurat în perioada 16-18 februarie în Antalya (Turcia), iar România a fost reprezentată de Federaţia Română de Oină prin preşedintele Nicolae Dobre şi Bogdan Lupşe.

Pe parcursul întâlnirii cei peste 100 de participanţi din peste 60 de ţări din întreaga lume au discutat despre situaţia sporturilor tradiţionale din fiecare ţară şi au făcut propuneri de organizare a unor activităţi comune în viitor sub umbrela WEC.

„Mulţumim mult domnului președinte al World Ethnosport Confederation și întregii sale echipe pentru oportunitatea oferită de a face parte din această structură și ajutorul acordat! Este cea mai importantă distincţie obținută de oină, pe plan sportiv, la nivel internațional. Cu siguranță este rezultatul activității depuse de către toți cei implicați în oină la nivel naţional şi internaţional, cărora le mulțumim pe această cale!

În același timp este o recunoaștere a valorii acestui sport care a fost integrat perfect în familia sporturilor tradiţionale existente la nivel mondial. Mulţumim tuturor celor care au crezut în acest sport și ne-au ajutat, chiar și atunci când aproape nu mai existam. Îl felicităm pe Bogdan pentru ambiţia de a face ceva în acest sport, pe antrenorul care l-a descoperit și format, domnul profesorul Călin Moje, clubului Frontiera Tomis Constanța care l-a ajutat și i-a pus în valoare calitățile!

Este o mare onoare pentru oină şi sperăm să fie un nou început pentru recunoașterea sa la nivel internațional, acest lucru fiind extrem de important pentru dezvoltarea sa la nivel naţional!”, a mai spus Nicolae Dobre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9891 secunde