Elisabeta Lipă (ANS): „Sperăm ca numărul sportivilor calificaţi la JO să crească semnificativ”

102
Elisabeta Lipă (ANS): „Sperăm ca numărul sportivilor calificaţi la JO să crească semnificativ” - lipa-jo-1706622791.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, într-o conferinţă de presă, că speră ca numărul sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris să crească semnificativ până la startul competiţiei supreme.

„Sperăm ca numărul sportivilor calificaţi să crească semnificativ anul acesta şi dintre ei să avem cât mai mulţi sportivi buni, ca să reuşim să ne ducem mai sus în clasamentul pe naţiuni faţă de Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Lipă.

Ea a precizat că finanţarea pregătirii şi participării sportivilor va fi asigurată prin intermediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

„În momentul actual sunt 61 de sportivi calificaţi. Tot ceea ce înseamnă lot olimpic, până la Jocurile Olimpice va fi finanţat de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi astfel din punctul meu de vedere va fi mult mai bine, pentru că vom avea vreo evidenţă clară a pregătirilor”.

În ceea ce priveşte obţinerea medaliilor olimpice, Lipă mizează pe sportivii experimentaţi, care au cel puţin o participare la acest nivel.

„Eu mizez pe federaţiile care au sportivi cu experienţă, pentru că Jocurile Olimpice nu seamănă cu nicio altă competiţie. Şi eu am aşteptări de la cei cu experienţă, de la cei care au trecut cel puţin o dată pe la Jocurile Olimpice”, a subliniat Lipă.

Preşedinta ANS a afirmat totodată că este încrezătoare că bugetul alocat sportului de către Executiv va creşte considerabil în cazul în care va fi atins obiectivul previzionat de federaţii, adică 13 medalii olimpice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0965 secunde