Simona Halep, acceptată la US Open. Care va fi, însă, decizia ITIA?

165
Simona Halep, acceptată la US Open. Care va fi, însă, decizia ITIA? - fond-halep-inclusa-1690131406.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep, locul 55 WTA, audiată recent în scandalul de dopaj care o ține pe bară de luni de zile, apare pe lista preliminară a tenismenilor înscriși la US Open 2023. Organizatorii turneului de Grand Slam de la New York au prezentat lista preliminară a tenismenilor înscriși la ediția din 2023, iar pe ea apare și Simona Halep.

În dreptul Simonei Halep este trecut un asterisc, iar organizatorii au precizat că sportiva încă este suspendată provizoriu. În acest an, deși era tot suspendată provizoriu, Simona Halep nu a apărut pe lista participanților la niciun alt turneu.

Pe lista pentru tabloul principal mai sunt, dintre românce, Irina Begu (31 WTA), Sorana Cîrstea (32 WTA), Ana Bogdan (49 WTA) şi Patricia Ţig (65 WTA – clasament protejat). Mai sunt pe listă, la categoria Alternates to Main Draw, Jaqueline Cristian (123 WTA), Gabriela Ruse (158 WTA), Irina Bara (218 WTA) şi Gabriela Lee (335 WTA). Suspendată provizoriu din octombrie 2022, Simona Halep a primit această sancțiune pentru un test antidoping efectuat chiar la US Open, în 2022, test care scotea la iveală prezența roxadustat, o substanță interzisă, în organismul său. După multe amânări, Simona Halep a fost audiată la Londra în procesul de dopaj la finalul lunii iunie.

În România, au crescut speculațiile privind o posibilă exonerare a Simonei Halep în privința cazului de dopaj.

S-a vorbit de faptul că sportiva noastră a fost înscrisă pe lista de la US Open și că acest lucru ar fi fost posibil doar fiindcă regulamentul permite unei sportive eligibile să concureze să ia startul. De unde s-a tras concluzia că Simona ar fi primit în secret o decizie favorabilă sau măcar un verdict care să îi permită reîntoarcerea pe teren.

Totuși, ITIA, organismul care este parte în proces și care o acuză pe Simona Halep de dopaj, a explicat printr-un mesaj scurt, citat de Antena 3, că „O decizie în cazul Simonei Halep nu a fost încă dată”. Astfel, Simona nu are asigurată prezența la ultimul Grand Slam al anului!

De altfel, Simona Halep este singura jucătoare rămasă în categoria suspendărilor provizorii, se arată într-un articol publicat de Karen Moorhouse, șefa Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis.

Este interesant că jucătoarea noastră nu a apărut pe lista de înscrieri la niciun turneu, de când a fost depistată pozitiv, adică de anul trecut. Mai mult, Simona Halep ocupă locul 55 pe lista jucătoarelor înscrise la US Open, adică exact locul pe care-l ocupă în clasamentul WTA!

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA), suspendată provizoriu după o probă pozitivă cu roxadustat, în octombrie 2022, trebuia să afle verdictul la două săptămâni de la audierea de la finalul lunii iunie 2023.

La un calcul simplu, Simona trebuie să fi aflat deja cum îi este afectată cariera în tenis. Din sursele GSP, cazul este foarte complicat, iar perioada de eliberare s-a prelungit din cauza speței foarte dificile. Astfel, jucătoarea noastră așteaptă în continuare cu sufletul la gură sentința judecătorilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6028 secunde