Bolsonaro pierde teren în faţa lui Lula la alegerile prezidenţiale din Brazilia

68
Bolsonaro pierde teren în faţa lui Lula la alegerile prezidenţiale din Brazilia - alegeribrazilia-1666965906.jpg

Articole de la același autor

Luiz Inacio Lula da Silva este din nou creditat cu un avans de şase puncte procentuale faţă de Jair Bolsonaro în intenţiile de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de duminică din Brazilia, cu 53% faţă de 47% din voturile exprimate, potrivit unui sondaj publicat joi de institutul Datafolha, relatează AFP.

Săptămâna trecută, decalajul s-a redus uşor, cu doar patru puncte procentuale avans (52%-48%) pentru fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva în faţa actualului şef al statului de extremă-dreapta Jair Bolsonaro, într-un sondaj de opinie realizat de acelaşi institut.

În sondajul publicat joi, Lula s-a dovedit încă o dată a fi candidatul favorit al femeilor (52%), al celor mai săraci (61%) şi al catolicilor (55%).

La rândul său, Jair Bolsonaro a obţinut rezultate mai bune în rândul respondenţilor de confesiune evanghelică (62%) şi al celor mai bogaţi (59%). Datafolha a chestionat 4.580 de persoane care locuiesc în 252 de oraşe, între marţi şi joi. Marja de eroare este de plus/minus două puncte procentuale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5106 secunde