Budapesta: Politica externă a Ungariei va rămâne suverană, în pofida presiunilor internaţionale

497
Budapesta: Politica externă a Ungariei va rămâne suverană, în pofida presiunilor internaţionale - 1-1693899591.jpg

Articole de la același autor

„Politica externă a Ungariei va rămâne ungurească şi suverană”, a declarat şeful diplomaţiei maghiare, Peter Szijjarto, în faţa ambasadorilor ţării sale, adăugând că executivul de la Budapesta „nu va ceda niciunei presiuni internaţionale şi va continua să se concentreze pe interesele naţionale”, informează agenţia MTI.

Luând cuvântul în cadrul conferinţei anuale a diplomaţilor ungari, Szijjarto a spus că obiectivul principal al guvernului este de a asigura securitatea şi dezvoltarea Ungariei, în pofida „celor mai grave provocări economice şi de securitate de până acum la adresa Europei”.

Szijjarto a sugerat că măsurile guvernului de la Budapesta „vor merge cu siguranţă contrar aşteptărilor mainstream-ului internaţional liberal”, iar „diplomaţii trebuie să fie pregătiţi să-şi facă treaba sub o mare presiune internaţională”. „Din fericire, suntem obişnuiţi cu aceasta”, a adăugat el.

„Ungaria nu îşi va rezilia nici acordurile sale cruciale în domeniul energiei”, a precizat Szijjarto, în opinia căruia Ungaria a devenit între timp „un punct de întâlnire între investiţiile vestice şi cele estice”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6511 secunde