Columbia expulzează diplomaţi argentinieni după insultele preşedintelui Milei

108
Columbia expulzează diplomaţi argentinieni după insultele preşedintelui Milei - 1-1711613668.jpg

Articole de la același autor

Columbia a ordonat expulzarea unor diplomaţi din ambasadei Argentinei la Bogota după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit „asasin şi terorist” pe omologul său columbian, Gustavo Petro, notează agenţia AFP.

„În acest context, guvernul columbian a ordonat expulzarea unor diplomaţi din ambasada Argentinei în Columbia”, a indicat Ministerul de Externe într-un comunicat, fără a preciza funcţia sau numărul diplomaţilor expulzaţi.

Ministerul a condamnat un interviu acordat canalului CNN în care Javier Milei s-a exprimat într-o manieră denigratoare la adresa preşedintelui columbian, Gustavo Petro.

Media americane publicaseră fragmente din interviu şi citaseră câteva dintre remarcile preşedintelui Milei legate de Petro: „Nu ne putem aştepta la mare lucru de la cineva care a fost un asasin terorist”, a declarat preşedintele argentinian, potrivit site-ului CNN.

Pentru Ministerul de Externe columbian, „expresiile preşedintelui argentinian au prejudiciat încrederea naţiunii noastre, precum şi demnitatea preşedintelui Petro, care a fost ales democratic” în vara anului 2022 ca primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei.

„Detaliile expulzării vor fi comunicate ambasadei Argentinei prin canale diplomatice obişnuite”, au adăugat oficiali de la Bogota.

Guvernul argentinian nu a comentat această problemă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4467 secunde