Congresul american deschide oficial o anchetă pentru destituirea preşedintelui Joe Biden

131
Congresul american deschide oficial o anchetă pentru destituirea preşedintelui Joe Biden - 1-1702539938.jpg

Articole de la același autor

Congresul american a aprobat formalizarea procedurii de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva actualului preşedinte democrat Joe Biden, motivată de afacerile controversate din străinătate ale fiului său, şi considerată drept o combinaţie politică nefondată de către şeful statului, scrie agenţia AFP.

Această procedură nu are aproape nicio şansă de reuşită, dar s-ar putea transforma într-o bătaie de cap pentru Casa Albă înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024, la care Joe Biden este candidat.

Conservatorii, majoritari în Camera Reprezentanţilor din ianuarie, îl acuză pe liderul democrat că şi-a folosit influenţa când era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017) pentru a-i permite fiului său să facă afaceri discutabile în China şi în Ucraina.

„Joe Biden a minţit în mod repetat poporul american”, a acuzat din sala de şedinţe şeful comisiei de anchetă a Camerei, James Comer.

Preşedintele, democraţii şi fiul său neagă în mod categoric aceste acuzaţii.

„Republicanii aleg să-şi piardă timpul cu o combinaţie politică nefondată. În loc să lucreze pentru a face mai bună viaţa americanilor, prioritatea lor este să mă atace cu minciuni”, a acuzat Joe Biden după vot.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5248 secunde