Flota rusă din Marea Baltică a început manevre, pentru a studia potenţialul naval al NATO

56
Flota rusă din Marea Baltică a început manevre, pentru a studia potenţialul naval al NATO - flotarusa-1652446356.jpg
Flota rusă în Marea Baltică a început joi manevre navale pentru a studia capacităţile NATO în această regiune, chiar în ziua în care Finlanda şi-a anunţat decizia de a adera la Alianţa Nord-Atlantică.

La manevrele tactice participă aproape 100 de oficiali şi peste 50 de nave ale marinei ruse, potrivit unui comunicat difuzat de Flota rusă din Marea Baltică, citat de EFE și Agerpres.


Oficialii ruşi se vor familiariza cu particularităţile situaţiei geopolitice în zona de responsabilitate a flotei şi cu componenţa, organizarea, amplasarea şi capacitatea de luptă a forţelor navale din ţările membre ale NATO.


„Sunt studiate diferite variante de folosire a grupurilor navale din Marea Baltică”, menţionează comunicatul.

Flota Mării Baltice, cu baza în porturile Baltiisk şi Kronstadt, a organizat exerciţii de tir şi în apropiere de Kaliningrad.

Finlanda şi-a anunţat joi decizia de a adera la NATO, integrare care ar putea fi oficializată la summitul aliaţilor de la Madrid din vara aceasta. Naţiunea scandinavă, la fel ca Suedia, care aspiră la rândul ei să adere la Alianţa Nord-Atlantică, are ieşire la Marea Baltică.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6767 secunde