Londra se declară consternată de legea împotriva homosexualităţii adoptată în Uganda

178
Londra se declară consternată de legea împotriva homosexualităţii adoptată în Uganda - 1-1685429303.jpg
Marea Britanie şi-a exprimat consternarea în legătură cu promulgarea în Uganda a unei legi „profund discriminatorii” faţă de homosexualitate, avertizând asupra riscului de persecuţie şi a riscurilor pentru sănătate, informează agenţia AFP.

„Guvernul Regatului Unit (n.r. - o fostă putere colonială faţă de care Uganda şi-a declarat independenţa în 1962) este consternat de faptul că guvernul ugandez a semnat legea profund discriminatorie împotriva homosexualităţii”, a declarat, într-un comunicat, secretarul de stat pentru afaceri externe Andrew Mitchell. „Această lege subminează protecţia şi libertăţile garantate tuturor ugandezilor de către Constituţie”, a continuat el.

„Această lege va creşte riscul de violenţă, discriminare şi persecuţie, va încetini lupta împotriva SIDA şi va deteriora imaginea Ugandei pe scena internaţională”, a adăugat Andrew Mitchell.

Reamintind principiile Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, secretarul de stat britanic a subliniat că „cele mai puternice, mai sigure şi mai prospere societăţi sunt acelea în care toată lumea poate trăi liber, fără teama de violenţă şi discriminare şi în care toţi cetăţenii sunt trataţi corect şi pot juca un rol deplin şi activ în societate”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5545 secunde