Macron i-a explicat lui Zelenski de ce nu a folosit cuvântul "genocid" împotriva lui Vladimir Putin

242
Macron i-a explicat lui Zelenski de ce nu a folosit cuvântul

Articole de la același autor

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, şi-a justificat decizia de a nu folosi cuvântul genocid împotriva lui Vladimir Putin spunând că escaladarea verbală nu va ajuta Ucraina şi i-ar putea antrena pe occidentali să intervină. Macron a discutat la telefon, joi, cu omologul său ucrainean, care a catalogat ca fiind foarte dureros refuzul acestuia de a denunţa genocidul din țara sa.

Şeful statului francez a precizat la postul de radio France Bleu că a vorbit joi dimineaţă cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, care miercuri a considerat foarte dureros refuzul său de a denunţa genocidul din Ucraina, relatează AFP.

„Cuvântul genocid are un sens şi trebuie atribuit de jurişti, nu de politicieni”, a declarat Emmanuel Macron, într-o vizită la Le Havre (nord-vest) în cadrul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

În opinia sa, statele care consideră că este un genocid trebuie să intervină prin convenţiile internaţionale. „Asta vor oamenii? Nu cred, pentru că asta ar însemna a deveni cobeligerant al conflictului”.

„Trebuie ca toată lumea să ştie să-şi păstreze raţiunea, nu ajută Ucraina să se intre într-o escaladare verbală fără să se tragă toate consecinţele”, a avertizat el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4491 secunde