MAE rus: Pentru Moscova, pacea înseamnă o Ucraină neutră şi amputată

239
MAE rus: Pentru Moscova, pacea înseamnă o Ucraină neutră şi amputată - 1-1701935944.jpg

Articole de la același autor

Încurajată de eşecul contraofensivei ucrainene, Rusia crede mai mult ca oricând că pacea presupune o Ucraină amputată de regiunile sale estice şi sudice, a declarat, pentru agenţia AFP, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova. Aceasta afirmă că Moscova contează de asemenea pe un statut de neutralitate pentru Ucraina, o modalitate de a o debarasa de aliaţii ei din NATO, alianţă pe care Kremlinul o consideră o ameninţare existenţială.

Maria Zaharova a reiterat poziţia oficială a Kremlinului potrivit căreia armata rusă a atacat Ucraina la 24 februarie 2022 pentru a proteja Rusia şi pe rusofonii din Ucraina de occidentali.

„Nu vom permite existenţa în apropierea frontierelor noastre a unui stat nazist agresiv al cărui teritoriu să constituie o sursă de pericol pentru Rusia şi ţările vecine”, susţine reprezentanta Ministerului rus de Externe.

Chiar dacă Rusia este un stat beligerant, ea nu poate fi făcută răspunzătoare pentru absenţa unui proces de pace, a declarat Zaharova, potrivit căreia „nu există voinţă politică în favoarea păcii nici la Kiev, nici în Occident”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7117 secunde