Vladimir Putin: „Occidentul nu poate avea monopol asupra Inteligenţei Artificiale”

2262
Vladimir Putin: „Occidentul nu poate avea monopol asupra Inteligenţei Artificiale” - 1-1701078599.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că Occidentului nu ar trebui să i se permită să dezvolte un monopol în sfera Inteligenţei Artificiale (AI) şi a spus că o strategie rusă mult mai ambiţioasă pentru dezvoltarea AI va fi aprobată în curând, relatează agenţia Reuters.

China şi Statele Unite sunt lideri în dezvoltarea AI, despre care mulţi cercetători şi lideri globali cred că va transforma lumea şi va revoluţiona societatea într-un mod similar cu introducerea computerelor la sfârşitul secolului al XX-lea.

Moscova are, de asemenea, ambiţia de a deveni o putere a AI, însă eforturile sale au fost încetinite din cauza războiului din Ucraina, care a determinat mulţi oameni de ştiinţă talentaţi să părăsească Rusia şi a declanşat sancţiuni occidentale care au împiedicat importurile de înaltă tehnologie ale ţării.

În cadrul unei conferinţe la Moscova, la care a participat şi directorul general al Sberbank, German Gref, Vladimir Putin a declarat că încercarea de a interzice AI este imposibilă şi a avertizat că ar fi periculos şi inacceptabil să se permită platformelor occidentale să obţină un monopol asupra tehnologiei AI.

„În viitorul foarte apropiat, ca unul dintre primii paşi, va fi semnat un decret prezidenţial şi va fi aprobată o nouă versiune a strategiei naţionale de dezvoltare a AI”, a spus Putin în cadrul conferinţei.

Preşedintele rus a afirmat că noua strategie va aduce schimbări semnificative, inclusiv „extinderea cercetării fundamentale şi aplicate în domeniul Inteligenţei Artificiale generative şi al modelelor de limbaj mari”.

Rusia, a subliniat Putin, trebuie să facă modificări legislative şi de investiţii pentru a stimula dezvoltarea AI.

XXX

Rusia a transmis că a doborât deasupra Mării Azov două rachete ucrainene care se îndreptau spre teritoriul său, la câteva ore după ce a raportat atacuri cu drone ucrainene în trei regiuni ruseşti.

„Apărarea antiaeriană rusă a localizat şi distrus două rachete ucrainene deasupra Mării Azov”, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.441 secunde