„Podul lui Nero” a ieșit la suprafață din Tibru din cauza secetei severe din Italia

167
„Podul lui Nero” a ieșit la suprafață din Tibru din cauza secetei severe din Italia - podnero-1658406140.rtf

Articole de la același autor

Seceta severă din Italia a scos la iveală o comoară arheologică, la Roma: un pod care ar fi fost construit de împăratul roman Nero și care este scufundat sub apele râului Tibru.

Scăderea nivelului apei din Tibru, care, potrivit Reuters, a ajuns la nivelul minim după mai mulți ani, a scos la iveală ruinele de piatră ale Pons Neronianus (în latină Podul lui Nero), scrie Live Science.

Nero, al cincilea împărat al Imperiului Roman – între anii 54 și 68 d.Hr, a fost un suveran controversat. Și-a concentrat atenția pe victorii militare în campaniile din străinătate, pe arte, muzică și curse de care, dar a neglijat și politica. În timpul cât a fost împărat, cuferele Romei au fost golite pentru ca Nero să construiască în centrul Romei „Domus Aurea” (Palatul de Aur).

Și-a ucis mama și una dintre soții și s-a străduit să reconstruiască Roma după incendiul devastator din 64 d.Hr. Nero s-a sinucis patru ani mai târziu, la vârsta de 30 de ani, după ce a fost declarat inamic public de către Senatul Roman.

Live Science a discutat cu mai mulți experți, care au remarcat că ruinele podului au mai fost vizibile în trecut din cauza nivelului scăzut al apei. Ei au susținut că în ciuda numelui său, nu este sigur dacă acest pod a fost construit de Nero. „Ruinele acestui pod roman sunt vizibile ori de câte ori nivelul apei din Tibru scade, prin urmare ori de câte ori există perioade lungi – ca acum – de precipitații foarte reduse”, a declarat Robert Coates-Stephens, arheolog la British School din Roma.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8195 secunde