Secretarul de stat Antony Blinken a pledat pentru revenirea SUA în cadrul UNESCO

106
Secretarul de stat Antony Blinken a pledat pentru revenirea SUA în cadrul UNESCO - 1-1679559895.jpg

Articole de la același autor

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a pledat pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO în special cu scopul de a contracara influenţa Chinei, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Cred sincer că ar trebui să ne întoarcem în UNESCO”, a spus secretarul de stat american în faţa unei comisii parlamentare. „Nu pentru a le oferi un cadou, ci pentru că ceea ce se întâmplă acolo contează cu adevărat”, a adăugat el, citând în special dezbaterile din cadrul organizaţiei cu sediul la Paris despre inteligenţa artificială sau educaţie.

Statele Unite s-au retras în timpul administraţiei Trump, la sfârşitul anului 2018, ca represalii pentru ceea ce au invocat ca fiind o atitudine părtinitoare, anti-israeliană, a agenţiei ONU. Suspendaseră deja plata cotizaţiilor în 2011, când palestinienii au devenit membri.

„China este acum cel mai mare contributor la UNESCO şi nu suntem nici măcar la masă. Este important să ne întoarcem acolo”, a menţionat Blinken.

Departamentul de Stat al SUA a solicitat 150 de milioane de dolari pentru a finanţa această eventuală revenire în propunerea de buget pentru 2024 a administraţiei Biden, care a fost recent înaintată spre aprobare Congresului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.792 secunde