Statele Unite redeschid biroul pentru imigraţie din Cuba

108
Statele Unite redeschid biroul pentru imigraţie din Cuba - 1-1692341958.jpg

Articole de la același autor

Administraţia americană a anunţat reluarea serviciilor sale de imigraţie din Cuba după mai bine de patru ani în care biroul din Havana care le oferea a fost închis, asigurând că aceasta va face posibilă gestionarea dosarelor familiilor cubanezilor deja stabiliţi în Statele Unite, transmite agenţia AFP.

La acest birou vor avea loc interviuri, vor fi colectate datele biometrice şi se vor procesa cererile de imigrare în Statele Unite, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Securitate Internă.

„Această administraţie ia măsuri pentru a reduce intrările ilegale, pentru a preveni dezvoltarea organizaţiilor de contrabandişti şi pentru a simplifica accesul legal la ajutorul umanitar”, a declarat Alejandro Mayorkas, care conduce ministerul. „La fel ca membrii familiei mele, care au fugit de pe insulă în urmă cu aproape 63 de ani, după preluarea puterii de către comunişti, cubanezii merită oportunitatea de a urma căile legale către o nouă viaţă în Statele Unite”, a adăugat el.

Acest birou de imigraţie fusese închis în decembrie 2018 după o schimbare de direcţie a politicii americane faţă de Cuba şi ca răspuns la misteriosul „sindrom Havana”, afecţiunile medicale încă inexplicabile care au afectat zeci de diplomaţi americani sau angajaţi ai ambasadelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0607 secunde