Suedia a fotografiat un avion de recunoaștere rusesc care i-a încălcat spațiul aerian

74
Suedia a fotografiat un avion de recunoaștere rusesc care i-a încălcat spațiul aerian - suediaavion-1651406645.jpg
Un avion de recunoaştere rusesc a intrat vineri pentru scurt timp în spaţiul aerian suedez, a anunţat sâmbătă Statul Major al ţării scandinave, ale cărei autorităţi reflectează, după invadarea Ucrainei de către Rusia, la o eventuală candidatură la NATO, relatează AFP, preluată de Agerpres.


„Un avion cu elice rusesc de tip AN-30 a încălcat spaţiul aerian suedez vineri seară”, a anunțat armata suedeză, precizând că echipele sale au urmărit tot timpul traseul avionului şi l-au fotografiat.

„Avionul se afla la est de Bornholm (o insulă daneză din Marea Baltică) şi apoi s-a îndreptat spre teritoriul suedez”, detaliază un comunicat.


Ministrul suedez al apărării, Peter Hultqvist, a denunţat această incursiune. „Este complet inacceptabil să încalci spaţiul aerian suedez. Această acţiune este neprofesionistă şi, având în vedere situaţia generală de securitate, extrem de inadecvată. Suveranitatea suedeză trebuie întotdeauna respectată”, a declarat el la postul naţional de televiziune SVT. „Vom protesta, desigur, pe cale diplomatică”, a adăugat oficialul suedez.

La începutul lui martie, patru avioane de război ruseşti au încălcat pentru scurt timp spaţiul aerian suedez la est de insula Gotland din Marea Baltică.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2992 secunde