Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia, în contextul invaziei în Ucraina

159
Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia, în contextul invaziei în Ucraina - putinordona-1663766780.jpg
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor operaţiunii militare speciale în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru operaţiunea militară specială în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este eliberarea Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk, şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină sub ceea ce el a numit jugul Ucrainei.

Pe un ton marţial, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, spunând că este de datoria lui morală să-i protejeze pe locuitorii de aici de neonaziştii aflaţi la putere la Kiev.

Preşedintele rus a afirmat că ţara sa nu face decât să răspundă agresiunii Occidentului, care, potrivit lui, supune Moscova unui şantaj nuclear.

Pagina a fost generata in 0.2083 secunde