Soluţia pentru plusul de mobilitate umană şi transport de mărfuri

Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu", conectat printr-o reţea feroviară cu Portul Constanţa

3752
Ca orice important oraş european cu deschidere la mare, cu intensă activitate portuară şi cu turism estival, Constanţa are nevoie şi de un aeroport bine conectat la toate resursele zonei. Investiţiile care vor demara în perioada imediat următoare sunt extrem de binevenite!

Directorul general al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa (AIMKC), Bogdan Ionuţ Artagea, va prezenta, miercuri, 23 august, în cadrul conferinţei de presă susţinută cu ocazia şedinţei directorilor generali ai aeroporturilor din România, o soluţie de conectivitate pentru aeroportul constănţean, în vederea realizării unei legături feroviare duale, care va contribui la realizarea unui hub multimodal sustenabil aeroport - feroviar - mobilitate urbană - port, ce va facilita randamentul fluxurilor de mărfuri care vin/pleacă spre ţările Europei Centrale şi de Est, precum şi creşterea interoperabilităţii interne şi externe din/spre Portul Constanţa.

Soluţia de conectivitate feroviară duală la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa propusă are o lungime de aproximativ 25 kilometri, cale ferată simplă electrificată, care se compune dintr-o ramură principală civil-comercială în lungime de 11,2 kilometri, o ramură comercială-militară în lungime de 11,8 kilometri şi un racord de 1,2 kilometri. 




„Astfel, municipiul Constanţa va avea un aeroport conectat la reţeaua primară feroviară, parte din reţeaua TEN-T, accesul civil în cadrul Aeroportului Internaţional «Mihail Kogălniceanu» Constanţa fiind facilitat, iar transportul cargo şi activităţile necomerciale desfăşurate pe parte militară, eficientizate.

Proiectul propus va contribui la creşterea capacităţii de tranzitare a pasagerilor, a mobilităţii urbane, respectiv a transportului de mărfuri şi acţiuni militare, asigurând complementaritatea şi sinergia cu proiectele feroviare, rutiere şi de infrastructură portuară aflate în dezvoltare la nivelul Portului Constanţa”, a transmis directorul general al AIMKC, Bogdan Ionuţ Artagea.

XXX

Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa beneficiază de susţinerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea proiectelor de investiţii care vin în sprijinul cetăţenilor şi dezvoltării infrastructurii de transport din România.

În privinţa terminalului de pasageri, veştile sunt cât se poate de bune.

„Va fi o reabilitare grandioasă. Sperăm ca, o dată cu noul terminal, care o să arate complet diferit de cel actual, cu o parcare mai mare, cu magazine şi multe alte facilităţi, să atragem noi curse, mai ales că s-a investit mult la capitolul siguranţă.

Se nivelează pământul în jurul pistei, iar pe Kogălniceanu, aeronavele vor putea ateriza în condiţii de ceaţă, de vizibilitate redusă. S-au cumpărat utilaje de deszăpezire de ultimă generaţie, extrem de necesare, urmează să achiziţionăm şi altele, în valoare totală de şase milioane de euro”, a mai spus directorul general Bogdan Ionuţ Artagea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5919 secunde