Cine îi va mai prinde pe borfași? Aproape jumătate dintre candidații la școlile de poliție au picat testarea psihologică!

2727
3
Cine îi va mai prinde pe borfași? Aproape jumătate dintre candidații la școlile de poliție au picat testarea psihologică! - fondcandidatiipolitiepicapsiholo-1668536026.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au previziuni sumbre: în anii următori vor avea din ce în ce mai puțini colegi tineri, care să le calce pe urme. Din numărul și așa redus de candidați doritori să îmbrace uniforma albastră, aproape jumătate au picat testarea psihologică!

Într-o ediție anterioară a ziarului „Cuget Liber” prezentam faptul că numărul tinerilor interesați să aibă o carieră în Poliție este extrem de redus, anul acesta, comparativ cu anii anteriori. Drept pentru care, numărul celor înscriși la examenele de admitere la școlile de poliție este mult mai mic decât în trecut. Dacă anterior erau ani când erau și 12 – 15 candidați pe loc, anul acesta au fost în jur de trei candidați pe un loc, iar numărul lor a fost drastic redus după prima probă, a testării psihologice.

„De la un județ la altul, procentele celor care au fost declarați inapt variază între 10% și 50%. După centralizarea parțială, din estimările noastre au rămas în cursă puțin peste 3.000 de candidați din totalul de aproximativ 5.000 de înscriși, iar următoarea etapă va fi organizată în perioada 23-29 noiembrie, când se va desfășura proba de testare a abilităților fizice. Din experiența anilor precedenți, mai ales ca urmare a creșterii gradului de dificultate a probelor fizice din cuprinsul traseului aplicativ pe care trebuie să îl parcurgă candidații, estimăm că și aici vom avea un procent de 30%-40% candidați care nu vor reuși să promoveze. Acest lucru ne determină să estimăm o cifră rușinoasă, care va marca un record negativ în istoria Ministerului Afacerilor Interne, de numai 1,2 candidați pe loc, în condițiile în care concurența din trecut ajungea și la 12-15 candidați pe un loc”, a afirmat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Sondaj printre absolvenții de liceu: iată de ce nu mai e atractivă această profesie

Pe de altă parte, polițiștii au avut curiozitatea să afle care sunt motivele pentru care tinerii nu mai vor să îmbrace această uniformă. În consecință, sindicaliștii au realizat un sondaj în rândul absolvenților de liceu. „Dintre răspunsurile cele mai des întâlnite amintim, în ordinea importanței: nivelul de salarizare scăzut în raport cu munca și riscurile asociate profesiei de polițist, lipsa de predictibilitate în carieră și lipsa unui sistem transparent de avansare profesională, lipsa procedurilor de lucru clare prin care polițiștii să fie protejați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, prea multe interdicții și limitări ale altor drepturi, volumul de muncă prea mare, nesiguranță cu privire la condițiile de pensionare, lipsa măsurilor de protecție fizică și juridică a polițistului, lipsa dotărilor pentru efectuarea serviciului, condițiile mizere de la locul de muncă, probele de admitere foarte dificile, interdicția de a purta tatuaje la vedere, faptul că nu vor fi salarizați pe durata școlarizării vs posibilitatea de a se încadra direct și de a primi salariu din prima lună, organizarea admiterii în afara calendarului educațional standard”, a mai arătat sindicalistul.

„Situația actuală confirmă, de parcă mai era nevoie, că suntem în cea mai mare criză în care MAI s-a aflat vreodată și, din păcate, cei care conduc ministerul, în frunte cu Lucian Bode, nu au soluții și nici planuri de redresare. Mai mult, după ce milioane de tineri au văzut condițiile în care ajung să studieze viitorii polițiști la Academia de Poliție, printre șobolani, camere supraaglomerate, grupuri sanitare mizerabile și condiții mai rele decât în penitenciare, mulți dintre ei se reorientează către alte profesii. Nici chiar în ceasul al 12-lea, ministrul Lucian Bode nu militează pentru aplicarea Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și îi lasă pe polițiști de izbeliște”, a mai punctat Cosmin Andreica. 



Comentează știrea

Harold Maslow
15 noiembrie 2022
Nivel 3

"Cine îi va mai prinde pe borfași?" Pe grafic zice clar : Nivel 3. Rezolvat. "Aproape jumătate dintre candidații la școlile de poliție au picat testarea psihologică!" - aici e nivelul de azi la aspiranti, e de munca dar rezultatul il avem deja.

Tarot
15 noiembrie 2022
Principiul Statul Roman Plateste Bine

Pe implementare inseamna asa: pachetul de carti de joc pe ecran, glontul si bonus de 7consecutiv la culoare. Ordinea in pluton pina la 100 de locuri este: 1Comandant specialist pe alocare gloante si 99 la grila. Gata Rezolvat ! Dupa bonus daca mai avem timp ne jucam si pe teste cu copii ca sa fie si acolo de lapte praf pt. dulciuri cu matusa.

miki dreptaciu
16 noiembrie 2022
suntem o tara de oameni cu probleme psihice

candidatii la politie nu sunt decat o mostra a tinerei generatii din societatea romaneasca de azi - evident nici ceilalti tineri de varste apropiate din toata tara nu stau mai bine - iar asta se intampla pentru ca suntem de mult prea multe decenii o societate cu grave probleme etice si psihice si mult prea adesea chiar psihiatrice - era normal ca tinerii sa reflecte starea societatii si a celor mai in varsta care i-a crescut si educat pe cei care azi pica testele psihologice; despre distrugerea profesionalismului care mai era in politie de bine de rau de catre mafia infractorilor din politica si subfinantarea puternica a politiei nici nu mai are rost sa discutam pentru ca s-a tot vorbit despre asta in media in ultimii ani, chiar decenii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.393 secunde