Video VIDEO. Ce surpriză le-au pregătit polițiștii șoferilor vitezomani și pietonilor indisciplinați

821

Articole de la același autor

Cu ocazia Zilei Porților Deschise la IPJ Constanța – evenimentul organizat în Portul Tomis, în cinstea Zilei Poliției Române, polițiștii constănțeni au prezentat și una dintre cele mai recent achiziționate dotări: un laborator mobil de educație rutieră. Autospecială face parte dintr-un lot de 45 de astfel de vehicule, achiziționate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române și distribuite, pe 16 martie, către toate inspectoratele județene.

„Autospeciala respectivă a intrat în dotarea Serviciului Rutier Constanța săptămâna trecută, este concepută să ne ajute la organizarea de acțiuni preventive, în special pentru prevenirea accidentelor de circulație. Este dotată cu proiectoare, generator de curent, mesaje variabile etc, care pot fi folosite și în cazul accidentelor rutiere pentru dirijarea circulației”, a afirmat comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier.



În viitorul apropiat, laboratorul mobil va fi folosit în acțiunile preventive, pentru a le arăta șoferilor indisciplinați care pot fi urmările acțiunilor lor pe șosele. „Intenționăm să folosim această autospecială în cazul acțiunilor preventive. Fiind dotată cu un televizor putem să oferim participanților la trafic anumite filmulețe despre accidente grave și sperăm ca prin folosirea acestei autospeciale să mai reducem accidentele de circulație”, a adăugat ofițerul de poliție.

Altfel spus, șoferii vitezomani, dar și cei care sunt depistați că realizează depășiri neregulamentare, cât și pietonii depistați că traversează neregulamentar, pe lângă aplicarea sancțiunilor, vor urmări în autospeciala Poliției diverse filmulețe, cu o selecție de imagini de la accidente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești, cauzate de același gen de fapte ilegale.



De precizat că în 2021 numărul accidentelor rutiere a fost în scădere comparativ cu perioada anterioară. „Dorim să desfășurăm cât mai multe activități preventive, cu privire la riscurile la care se expun șoferii când încalcă legislația”, a mai precizat comisarul șef Constantin Stoian.



Cele 45 de laboratoare mobile de educație rutieră au fost achiziționate în cadrul proiectului „Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, derulat la nivelul Poliției Române, iar valoarea lor este de peste 7,4 milioane de lei (TVA inclus).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8886 secunde