Deputatul Marian Cruşoveanu: Certificatul „RAR Auto Pass” va fi emis începând cu 1 decembrie

1188
Deputatul Marian Cruşoveanu: Certificatul „RAR Auto Pass” va fi emis începând cu 1 decembrie - marian-crusoveanu-2-1707772627.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarul constănţean Marian Crușoveanu, de la PNL a declarat, ieri, că certificatul „RAR Auto Pass” urmează să fie emis de către Registrul Auto Român, începând cu data de 1 decembrie 2024.

„Certificatul RAR Auto Pass este un proiect de lege pe care l-am susținut atât în comisie, cât și în plenul Parlamentului. Acesta urmează să fie emis de către Registrul Auto Român, începând cu data de 1 decembrie. Acest document va include informații referitoare la istoricul mașinii, cum ar fi kilometrajul și accidentele, detalii despre avariile majore la sistemele de frânare și direcție, precum și tipul intervenției efectuate asupra vehiculului (întreținere, reparații, actualizare de software etc.). De reținut, acest certificat va deveni un instrument esențial pentru cei care doresc să achiziționeze mașini second-hand, oferindu-le posibilitatea de a obține informații cruciale despre autovehicul”, a declarat deputatul constănţean.

În plus, a mai adăugat el, persoanele care vând un autovehicul vor fi obligate să furnizeze acest document cumpărătorului, în momentul tranzacției.

„În contextul nevoii de mai multă siguranță și disciplină în trafic în România, precum și a necesității de a avea autovehicule conform normelor de circulație, certificatul RAR Auto Pass vine în întâmpinarea acestor cerințe. Acesta va contribui semnificativ la creșterea nivelului de siguranță rutieră, un aspect asupra căruia trebuie să lucrăm cu seriozitate”, a precizat deputatul liberal Marian Crușoveanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.1345 secunde