Mare atenție! Parodontita vă poate compromite în totalitate dantura

129
Mare atenție! Parodontita vă poate compromite în totalitate dantura - fondparodontita-1668962024.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, de foarte multe ori, parodontita, care este o boală a gingiilor, poate avea forme extrem de severe. De obicei, simptomele evoluează în timp şi, dacă nu luaţi măsuri, riscaţi să rămâneţi fără dinţi. Ca urmare, cunoaşterea simptomelor şi cauzelor bolii vă va permite să luaţi măsuri preventive. Aşa că, atunci când observaţi ceva ciudat la gingii, nu mai staţi pe gânduri şi mergeţi la medic, întrucât această patologie poate complica sănătatea orală şi generală.

Altfel spus, bacteriile care se acumulează între dinţi şi gingii duc la apariţia bolii, iar partea proastă este că ele se înmulţesc excesiv. Potrivit dr. Mariana Sterian, parodontita are simptome care depind de stadiul bolii. Cu alte cuvinte, nu este o patologie care să se manifeste întotdeauna la fel, dar primul lucru care se întâmplă este o inflamaţie a gingiilor, cunoscută sub numele de gingivită. „Deseori, oamenii se spală pe dinţi şi observă că au o sângerare uşoară. Apoi, placa bacteriană poate fi uşor detectată, deoarece aceasta este un film prins de suprafaţa dentară, care conţine bacterii şi resturi alimentare. Se numeşte şi biofilm, pentru că este activ şi nu inert, adică este în continuă schimbare. Următorul pas este retragerea gingiilor. Părţile inferioare ale elementelor dentare sunt expuse la exterior şi apare hipersensibilitatea cauzată de contactul rădăcinilor cu temperatura scăzută şi ridicată şi alimentele consumate. Inflamaţia localizată se poate extinde, mai întâi în restul gurii şi apoi în tot corpul. Deci, procesul inflamator nu se limitează la gingii, ci poate declanşa reacţii în zone anatomice îndepărtate, precum oasele membrelor inferioare”, a subliniat medicul.
 

După cum spuneam, simptomele parodontitei depind de stadiul bolii. În orice caz, există probleme care sunt întotdeauna prezente, cum ar fi sângerarea gingiilor. Sângele este roşu aprins şi apare după traume minime care, în condiţii normale, nu sunt detectate. Periajul este principalul agent cauzal, urmat de bruxism (scrâşnirea dinţilor pe timp de noapte). În concluzie, pacienţii se trezesc dimineaţa cu sânge în jurul dinţilor. Pe de altă parte, respiraţia urât mirositoare derivă din placa bacteriană şi din activitatea sa constantă. Resturile de alimente reţinute acolo fermentează şi trec printr-un proces de putrefacţie. Mai departe, intervin durerea sau sensibilitatea la mestecat, care este legată de retragerea gingiilor. Din păcate, când coboară prea mult şi se îndepărtează de elementul dentar, rădăcina este complet expusă. Aşadar, băuturile calde şi alimentele foarte reci, precum îngheţata, irită nervii care anterior nu erau în contact cu zona exterioară. Ca urmare, cauzele parodontitei au la bază placa bacteriană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5766 secunde