Menţineţi-vă sinusurile curate şi veţi respira tot timpul normal!

264

Articole de la același autor

Înainte de orice alte sfaturi, e bine de știut că sinusurile sunt niște spații umplute cu aer în interiorul craniului, fiind situate în spatele frunții, al oaselor nasului, al obrajilor și al ochilor. Una dintre funcțiile lor principale este de a produce mucusul care este drenat prin nas. Desigur, când sunt sănătoase, sinusurile nu conțin bacterii sau alte microorganisme. În aceste condiții, mucusul poate curge fără întrerupere și aerul poate ieși fără dificultate. Cu toate acestea, uneori, sinusurile se pot umfla sau inflama, iar funcționarea nasului este întreruptă.

„De regulă, cele mai frecvente motive se referă la infecția cu viruși sau bacterii, diferite alergii, sept nazal deviat sau polipi la nivelul nasului. Simptomele obișnuite sunt congestia nazală, scurgerile groase și incolore, nasul înfundat și simțul mirosului și gustului redus. De asemenea, poate exista durere în jurul obrajilor, al nasului, al ochilor sau al frunții. Pentru a atenua aceste neplăceri și dificultățile de respirație pe nas, puteți folosi anumite remedii”, a precizat dr. Mioara Sandu.

Aşadar, cum vă curățați sinusurile? Pentru început, trebuie să știți că nu există suficiente dovezi științifice care să susțină utilizarea tuturor remediilor. Din acest motiv, este de preferat să vă consultați mai întâi cu medicul.

Reţineţi şi că antibioticele nu sunt necesare pentru majoritatea sinuzitelor și trebuie utilizate numai atunci când sunt prescrise de un specialist.
 

De regulă, mucusul în exces în sinusuri este mai rău noaptea, aşa că, înainte de culcare, efectuați o spălare nazală cu apă și sare. Acest lucru va ajuta la curățarea zonei și la reducerea inflamației.


De fapt, conform unui studiu, irigarea nazală cu soluție salină poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu sinuzită acută și cronică, rinoconjunctivită și rinită.
 

Aveţi nevoie de trei lingurițe de sare, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o cană de apă distilată sau fiartă. De asemenea, vă mai trebuie o pipetă. Mai întâi, puneți sarea în apa distilată și amestecați bine. Apoi, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați din nou. În cele din urmă, trebuie să obțineți un amestec incolor. Imediat după aceea, umpleți pipeta pe jumătate, înclinați capul spre stânga și inspirați pe gură. Picurați încet soluția în nara dreaptă și așteptați să iasă pe stânga. Dacă simțiți că soluția este deviată către urechi sau gât, schimbați poziția. Repetați cu nara stângă şi îndepărtați resturile și mucusul acumulat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7956 secunde