Caravana proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră” a ajuns în comuna Rasova

7192
Caravana proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră” a ajuns în comuna Rasova - dgaspc-1700829537.jpeg

Articole de la același autor

Echipa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a continuat, și săptămâna aceasta, caravana de informare privind procesul de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități, din cadrul proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră”. Astfel, joi, echipa a avut întâlniri cu reprezentanții primăriilor, școlilor, poliției, toate persoanele cu putere de decizie la nivelul unităților administrativ teritoriale și membri ai comunității din comuna Rasova. Mai exact, au fost prezente persoanele care vor beneficia de serviciile centrului de zi ce se va înființa în comuna Băneasa, alături de patru locuințe protejate.

„Reformăm tot ceea ce înseamnă sistem de protecție socială în sensul în care se închid centrele de plasament de mare capacitate destinate copiilor iar centrele pentru persoane cu dizabilități vor avea o capacitate redusă până la 50 de locuri. Această reformă este susținută prin două tipuri de finanțări: pe copii este vorba despre o finanțare pe Programul Operațional Regional, iar pentru persoanele cu dizabilități vorbim despre Programul de Interes Național, adică despre fonduri guvernamentale”, a declarat Marin Ristea, expert în conștientizare și facilitare comunitară, în cadrul evenimentului.

La Băneasa urmează sa fie construite patru locuințe protejate cu o capacitate de 10 locuri fiecare şi un centru de zi cu o capacitate de 30 locuri destinat atât beneficiarilor din sistemul de protecție, cât și tuturor persoanelor cu dizabilități din localitățile învecinate. Pe lângă locuințele protejate și centrul de zi din comuna Băneasa, serviciile se vor extinde și în Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Chirnogeni și Topraisar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5633 secunde