Membrii "Sanitas" nu se mai mulţumesc cu firimituri. Sindicaliştii ameninţă cu declanșarea conflictului de muncă

3006

Articole de la același autor

Sindicaliştii „Sanitas” sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a primi ceea ce li se cuvine. Consiliul Național al Federației „Sanitas” a decis ca începând de luni, 18 decembrie 2023, toate organizațiile din țară să demareze strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă atât în Sănătate, cât și în domeniul Asistenţei Sociale.

Dezamăgiţi de Ordonanţa nr. 115/2023 (tradiționala „ordonanță trenuleț“, de sfârșit de an), sindicaliștii se declară extrem de nemulțumiți de măsurile pe care le prevede aceasta și amenință cu declanșarea conflictului colectiv de muncă. Ei spun că sporurile, indemnizațiile se mențin la nivelul actual în anul ce vine, iar munca suplimentară nu va fi plătită, ci va fi recompensată doar cu timp liber. Li s-a oferit, în schimb, doar o majorare de 5%, în timp ce se menține suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția celor care devin vacante în cursul anului viitor și a posturilor unice. De asemenea, susțin angajații, tranșele aferente sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituțiile și autoritățile publice, care fac obiectul plății eșalonate neplătite până la data de 31 decembrie 2023, se plătesc în cinci ani, în aceleaşi condiţii prevăzute în 2023. Totodată, aplicarea prevederilor Legii nr. 5/2021 privind statutul personalului profesionist operativ de intervenție se suspendă până la data de 1 ianuarie 2025.

În aceste condiții, halatele albe nu mai sunt dispuse să se mulțumească cu „firimiturile” aruncate, în contextul în care costurile de trai cresc constant, iar inflația afectează puterea de cumpărare. Astfel, este crucial să continue să îşi exprime nemulțumirea și să acționeze în mod colectiv pentru a obține condiții de muncă și salarii mai juste.



Noua lege a salarizării nu se aplică de la 1 ianuarie 2024


Nerespectarea Legii 153/2017 (înghețarea sporurilor, gărzilor, indemnizației de hrană, voucherelor de vacanță, etc. la nivelul lunii decembrie 2018) este o mare problemă pentru ei. Aceasta ar fi adus creşteri salariale decente și ar fi acoperit, în parte, scăderea dramatică a puterii de cumpărare. „Din păcate, nu se aplică de la 1 ianuarie 2024 noua lege de salarizare, așa cum au promis reprezentanții Guvernului, lege care ar fi trebuit să rezolve inechitățile din actuala lege a salarizării.

Câteva categorii de angajați din Sănătate și Asistență Socială au fost amăgite periodic cu acordarea unor firimituri din drepturile salariale restante, dar și acestea au fost mult sub rata inflației, care a atins un nivel alarmant, iar altele nu au mai beneficiat de nicio creştere salarială din martie 2018. Toți angajații resimt scăderea nivelului de trai, deoarece puterea de cumpărare a scăzut sub nivelul avut înaintea aplicării Legii salarizării din 2018. Este firesc să solicităm creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială”, a precizat preşedintele Sanitas Constanţa, Nicolae Manea.

În acelaşi timp, sindicaliştii spun că strategia Guvernului României de a economisi bani prin suspendarea concursurilor este periculoasă și păguboasă, în primul rând pentru pacienți și beneficiari, deoarece afectează în mod direct siguranța și calitatea actului medical.

Nu în ultimul rând, lipsa de personal duce la suprasolicitarea angajaților existenți, diminuarea capacităţii de muncă, degenerarea cu ușurință a relațiilor profesionale în cadrul echipei medicale generând tensiune, neînțelegeri, afectarea vieţii de familie prin epuizarea fizică și emoțională.

Ca urmare, au subliniat sindicaliştii, este extrem de important ca reprezentanții Guvernului, Parlamentului și ai autorităților locale să fie conștienți de aceste probleme grave, cu consecințe dramatice pentru întreaga societate și să aprobe măsuri de remediere urgentă a situației prin deblocarea angajărilor, crearea condițiilor decente de muncă și oferirea de stabilitate, predictibilitate și siguranță la locul de muncă la fel ca în toate țările din Uniunea Europeană.

„Acum este timpul să ne unim, să ne facem auzite vocile și să demonstrăm că suntem hotărâți să luptăm pentru drepturile noastre. Munca noastră este esențială pentru populație și nu poate fi subevaluată. Este momentul să cerem cu tărie drepturile, inclusiv plata corectă a muncii depuse, iar majorările salariale cerute reprezentă doar reflectarea corectă a importanței muncii depuse, a eforturilor și sacrificiilor făcute zi de zi”, au adăugat aceştia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6617 secunde