Numărul angajaților cu afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor s-a dublat în ultimii ani. Ce recomandă specialiștii

345
Numărul angajaților cu afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor s-a dublat în ultimii ani. Ce recomandă specialiștii - afectiuni-articulatii-si-oase-1712508612.jpg

Articole de la același autor

Odată cu munca de acasă și lucratul până târziu s-au înmulțit și problemele de sănătate în rândul angajaților.
Potrivit unui raport al Institutului de Sănătate Publică, numărul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ale articulațiilor și ale oaselor s-a dublat în ultimii ani. Centrele de kineto-terapie sunt pline, iar companiile au inclus în pachetul de beneficii ore de masaj sau reduceri la abonamentele medicale.


Pe Roxana am cunoscut-o la un centru de kinetoterapie din București. La serviciu petrece multe ore în fața calculatorului, notează stirileprotv.ro


Roxana Chiriță, pacientă: „Durerile au apărut în zona lombară, inițial, au fost ușoare, le-am trecut cu vederea, iar apoi au fost din ce în ce mai puternice și așa am ajuns la terapie”.


Potrivit unui raport al Institutului de Sănătate Publică, afecțiunile articulațiilor si ale oaselor sunt cele mai întâlnite boli profesionale. Sunt urmate de bolile infecțioase și cele pulmonare.


Angajații afectați recunosc că au un stil de viață sedentar. La asta se adaugă, spun specialiștii și postura incorectă la birou.


Ana Dedu, fiziokinetoterapeut: „În primul rând acuză dureri în zona lombară și dureri în zona cervicală. La orele de kinetoterapie întârim partea musculară și lucrăm și pentru prevenție. Dacă la partea de fizioterapie dezinflamăm zona, la partea de kinetoterapie formăm tonus muscular pentru a susține orele petrecute la calculator”.


În afară de cei care lucreză la birou, cei mai expuși bolilor profesionale sunt șoferii de autobuz, vatmanii, asistenții medicali, minerii și infimierii.


Specialiștii în securitate în muncă le recomandă celor care petrec multe ore la birou să folosească mobilier ergonomic.


Sonia Năstăsoiu, expert securitate în muncă: „Un scaun reglabil pe înălțime, să poată să fie ajustat, ne ajută să luăm poziția corectă în momentul în care suntem la birou, recomandăm iar biroul care se poate regla pe înălțime”.


De mare ajutor sunt și unele accesorii.


La rândul lor, unii angajatori au inclus în pachetul de beneficii abonamente la sălile de recuperare, ore sau scaune speciale de masaj pentru angajați.


Georgiana Andrei, specialist: „Își doresc să le ofere suport angajaților lor, cum le oferă suport? Vine zona de educație, să îi învețe cum să facă prevenție, cum să mă hrănesc bine, cum să stau drept - dacă vorbim de omul care stă la birou sau cel care lucrează în fabrică, cum să ridic corect acea greutate”.


Recomandarea specialiștilor este să facem cât mai multă mișcare, pentru a ne recăpătă mobilitatea încheieturilor și pauze mai dese atunci când lucrăm de la calculator.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5212 secunde