Rezultate remarcabile pentru sportivii CSM Constanţa de la kaiac-canoe

209
Rezultate remarcabile pentru sportivii CSM Constanţa de la kaiac-canoe - fond-kaiac-1681304793.jpg

Articole de la același autor

După o perioadă de pregătire în care sportivii de la secția Kaiac Canoe din cadrul clubului CSM Constanţa s-au pregătit în sală, a venit momentul revenirii pe luciul apei, la Cupa României organizată la Bascov între 6-9 Aprilie.

Sportivii antrenați de Gabriel Aftenie și Alina Chirilă au avut un parcurs excepțional, în urma punctajului cumulat obținut în competiție, CSM Constanța clasându-se la general, pe echipe, pe podium, obținând locul 3 în spatele marilor forțe Steaua și Dinamo.

Formată în preponderent din sportivi tineri români, prezenți și în compețiile de juniori, CSM Constanța a obținut clasări importante pe podium în probele de concurs ale Cupei României la Seniori.

Aşadar, în proba de kaiac-dublu fete, Nicoleta Georgiana Belibou şi Nicoleta Denisa Şoric au cucerit locul al doilea la proba de 200 de metri, locul al doilea la 500 de metri şi locul al treilea la proba de 1000 de metri.

Totodată, la proba de kaiac-dublu băieţi, Valentin Vasile Popescu şi Iulian Nistor s-au clasat pe locul al treilea la 200 de metri, au repetat performanţa la 500 de metri şi la proba de 1000 de metri au ieşit pe locul al patrulea.

La canoe simplu avem o triplă medaliată cu bronz. Este vorba despre Bianca Andreea Alexandrov, cea care s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la cele trei probe, 200 de metri, 500 de metri, respectiv 1000 de metri. La kaiac simplu băieţi, Iulian Nistor nu a reuşit să ajungă decât pe un modest loc 6 la proba de 1000 de metri.

De asemenea, Georgiana Nicoleta Belibou a fost foarte aproape de podium la proba de 1000 de metri, ea clasându-se pe locul al patrulea.

Sportiva constănţeană a fost convocată şi s-a alăturat imediat Lotului Naţional de Tineret, iar Bianca Andreea Alexandrov a fost convocată la Lotul Naţional de Juniori 1.

XXX

Toate aceste performanţe ale sportivilor constănţeni se datorează în special antrenorului Gabriel Aftenie, care a dus tradiţia familiei mai departe, după ce tatăl său, Ştefan Aftenie, a scris istorie în acest sport. De asemenea, nu trebuie uitată nici contribuţia antrenoarei Alina Chirilă. Toţi cei amintiţi, împreună cu sportivii, îşi desfăşoară activitatea la Baza Sportivă Farul Constanţa de pe malul lacului Siutghiol.

„Drumul care șerpuiește prin spatele universității coboară lin către baza sportivă de la malul Lacului Siutghiol. Porțile se deschid și intrăm pe tărâmul unei adevărate fabrici de campioni care au dus Constanța pe harta mondială la kaiac-canoe. De patru decenii, aici au crescut și au fost lansați spre marea performanță medaliați olimpici și mondiali.

Povestea de succes a început în anii ’80, când tânăra familie Aftenie s-a înhămat la o muncă grea, dar făcută din toată inima. Să găsească talentele și să crească generații care să aducă medalii strălucitoare pentru Constanța și România”, au transmis reprezentanţii CSM Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5125 secunde