Blinken avertizează Iranul că Statele Unite vor acţiona decisiv în cazul unui atac

243
Blinken avertizează Iranul că Statele Unite vor acţiona decisiv în cazul unui atac - 1-1698223815.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat Iranul, spunând că Statele Unite vor acţiona rapid şi decisiv în cazul oricărui atac, relatează agenţia AFP.

Blinken s-a adresat Consiliului de Securitate al ONU pe fondul îngrijorărilor comunităţii internaţionale privind o posibilă extindere a războiului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas, atrăgând gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Teheran.

„Statele Unite nu caută un conflict cu Iranul. Nu vrem ca acest război să se extindă. Însă, dacă Iranul sau intermediarii săi atacă personalul american oriunde, nu faceţi greşeala: ne vom apăra poporul, ne vom apăra securitatea - în mod rapid şi decisiv”, a spus Blinken în faţa Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

„Cerem tuturor statelor membre să transmită un mesaj ferm şi unit oricărui actor statal sau non-statal care are în vedere să deschidă un alt front în acest conflict împotriva Israelului sau care ar putea viza partenerii Israelului, inclusiv Statele Unite: să nu facă asta. Nu aruncaţi combustibil pe foc”, a mai spus Blinken.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2546 secunde