Comisia Europeană va finaliza cadrul de negociere cu Ucraina în această vară

212
Comisia Europeană va finaliza cadrul de negociere cu Ucraina în această vară - 1-1708591154.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană ar urma să prezinte, la începutul verii, după alegerile europene din 6-9 iunie, cadrul de negociere pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, mai târziu decât era prevăzut iniţial, a anunţat preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, transmite agenţia AFP.

În cadrul summitului UE din decembrie, liderii statelor membre au căzut de acord asupra deschiderii negocierilor de aderare cu Ucraina şi au mandatat Comisia Europeană să le prezinte un cadru de negociere după ce vor fi examinat situaţia ţării şi măsurile adoptate deja de Kiev.

„Înregistrăm progrese excelente în procesul de verificare a măsurilor ucrainene şi lucrăm continuu asupra cadrului de negociere care va defini convorbirile îndelungate în vederea aderării la UE”, a indicat Von der Leyen într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Partidului Popular European şi al grupului europarlamentar omonim, Manfred Weber.

„Cel mai bun pronostic al meu este că acest cadru nu va fi gata înainte de alegerile europene, ci mai degrabă după. Constat că dezvoltarea diferitelor poziţii de negocieri ia timp. Îmi imaginez că vom fi pregătiţi în jurul acestei veri, la începutul verii”, a spus preşedinta CE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6329 secunde