Crucea Roşie anunţă că preşedinta sa a avut o întrevedere cu liderul Hamas în Qatar

272
Crucea Roşie anunţă că preşedinta sa a avut o întrevedere cu liderul Hamas în Qatar - 1-1700556770.jpg

Articole de la același autor

Crucea Roşie a anunţat că preşedinta a mers în Qatar pentru a se întâlni cu liderul Hamasului palestinian, Ismail Haniyeh, cu scopul „a avansa în problemele umanitare legate de conflictul armat din Israel şi Fâşia Gaza”, un teritoriu palestinian guvernat de această mişcare, notează agenţia AFP.

„Preşedinta Mirjana Spoljaric s-a întâlnit cu Ismail Haniyeh, şeful biroului politic al Hamas, şi separat cu autorităţile din Qatar”, a făcut cunoscut Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) într-un comunicat.

Această vizită a avut loc în timp ce Qatarul, care mediază pentru a încerca să obţină eliberarea ostaticilor israelieni ţinuţi în Fâşia Gaza, a afirmat că au rămas doar obstacole minore înaintea încheierii unui acord.

Potrivit CICR, vizita preşedintei organizaţiei se înscrie în cadrul eforturilor de a purta „discuţii directe cu toate părţile pentru a îmbunătăţi respectarea dreptului internaţional umanitar”.

Organizaţia a subliniat că Mirjana Spoljaric s-a întâlnit, de asemenea, de mai multe ori în ultimele săptămâni, cu familii ale ostaticilor deţinuţi în Gaza, precum şi cu înalţi responsabili israelieni şi palestinieni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9962 secunde