Erdogan: „Nu există nicio problemă care să nu poată fi rezolvată între Turcia şi Grecia”

419
Erdogan: „Nu există nicio problemă care să nu poată fi rezolvată între Turcia şi Grecia” - 1-1702024241.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu există nicio problemă care să nu poată fi rezolvată între Turcia şi Grecia, în timpul primei sale vizite oficiale din 2017 la Atena, după ani de tensiuni între cele două ţări, relatează agenţia AFP.

„Nu există nicio problemă între noi care să nu poată fi rezolvată. Pentru a face acest lucru, este suficient să acţionezi cu bune intenţii, să te concentrezi pe o viziune de ansamblu”, a declarat Erdogan în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Grecia şi Turcia au convenit să-şi reînnoade relaţiile, stabilind o foaie de parcurs menită să inaugureze o nouă eră a legăturilor dintre cei doi aliaţi NATO, însă cu o istorie lungă de tensiuni.

Într-o vizită de referinţă a preşedintelui turc în Grecia, liderii celor două ţări au convenit să se concentreze pe continuarea relaţiilor de bună vecinătate, să menţină deschise canalele de comunicare, să crească volumul schimburilor comerciale şi să lucreze la problemele care i-au îndepărtat, mai ales asupra Mării Egee.

Aliaţii NATO au fost de acord să crească volumul schimburilor comerciale la 10 miliarde de dolari, iar Erdogan a subliniat că ambele ţări ar putea beneficia de pe urma reuniunilor la nivel înalt organizate anual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2889 secunde