Guvernul Republicii Moldova a aprobat denunţarea a două acorduri încheiate cu CSI

121
Guvernul Republicii Moldova a aprobat denunţarea a două acorduri încheiate cu CSI - 1-1684395411.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Republicii Moldova a aprobat două proiecte privind denunţarea unor acorduri încheiate anterior în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI) şi ar putea denunţa alte zece, care nu corespund situaţiei actuale, relatează Moldpres.

Primul se referă la schimbul de informaţii privind apărarea frontierelor ţărilor membre ale CSI (încheiat la Moscova la 12 aprilie 1996), iar cel de-al doilea reglementează livrările de mărfuri între ţările blocului postsovietic (încheiat la Kiev la 20 martie 1992).

„Motivele de ordin social, politic şi economic, care au servit cândva drept temei pentru întocmirea acestor acordului, nu mai corespund realităţilor actuale în domeniul managementului şi protecţiei frontierelor de stat”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău.

După şedinţa de guvern, ministrul de interne Ana Revenco a afirmat că instituţia sa are 39 de acorduri încheiate pe linia specifică de activitate cu CSI.

„În urma analizelor, am constatat că zece sunt deja considerate inoportune şi a fost declanşată procedura de denunţare a acestora. Este vorba despre unele acorduri cu privire la trupele de grăniceri, la situaţiile excepţionale cu caracter natural şi tehnogen, la reglementarea activităţii cu privire la frontiera CSI”, a specificat Ana Revenco.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6566 secunde