Kievul i-a interzis fostului preşedinte Poroşenko să călătorească în străinătate

188
Kievul i-a interzis fostului preşedinte Poroşenko să călătorească în străinătate - 1-1701594450.jpg

Articole de la același autor

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au afirmat, sâmbătă, că fostul preşedinte Petro Poroşenko, un adversar al actualului şef al statului, Volodimir Zelenski, nu a avut dreptul să călătorească în străinătate, deoarece urma să se întâlnească cu premierul ungar Viktor Orban şi risca să fie „instrumentalizat de ruşi”, notează agenţia AFP.

Poroşenko a condus Ucraina între anii 2014 şi 2019, iar în prezent este deputat al opoziţiei. El a declarat, vineri, că a fost blocat la frontieră când urma să plece în străinătate pentru „zeci de reuniuni în Polonia şi Statele Unite” şi a dat asigurări că primise autorizaţia de a părăsi Ucraina, călătoriile în străinătate ale responsabililor ucraineni trebuind să fie validate de autorităţi în virtutea legii marţiale, în vigoare de la începutul invaziei ruse în februarie 2022.

Într-un comunicat difuzat sâmbătă, serviciile de securitate au explicat că au primit „informaţii despre pregătirea unor provocări de către ruşi, cu scopul de a reduce sprijinul partenerilor străini şi de a diviza societatea ucraineană”.

Ca răspuns la comunicatul SBU, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a transmis că „Ungaria nu doreşte să joace niciun rol în luptele politice interne ale preşedintelui Zelenski”. „Informaţii ca aceasta şi aceste epurări politice sunt încă un nou indiciu că Ucraina nu este încă pregătită să adere la Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3717 secunde