Premierul canadian Justin Trudeau remaniază guvernul în perspectiva viitoarelor alegeri

96
Premierul canadian Justin Trudeau remaniază guvernul în perspectiva viitoarelor alegeri - 1-1690446299.jpg

Articole de la același autor

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunţat o remaniere importantă a cabinetului cu obiectivul declarat de a-şi consolida echipa economică în vederea viitoarelor alegeri legislative, notează agenţia AFP.

Slăbit în sondaje, cel care conduce un guvern liberal minoritar din 2021 a schimbat mai mult de două treimi din garda sa apropiată: şapte noi membri intră în cabinet şi aproximativ 20 de miniştri au primit noi însărcinări.

Această importantă remaniere a intervenit în contextul în care Justin Trudeau doreşte să facă din economie o prioritate pentru a contracara inflaţia şi a aborda criza imobiliară, care loveşte întreaga ţară.

„Facem faţă unor provocări semnificative. A reuni, astfel, cei mai puternici jucători şi a forma cea mai puternică echipă economică în toate sectoarele în beneficiul canadienilor este ceea ce contează cel mai mult”, a spus premierul, în funcţie de aproape opt ani.

Trudeau a unit portofoliile Locuinţelor şi Infrastructurii sub tutela lui Sean Fraser, acum fost ministru al Imigraţiei.

O altă schimbare importantă: ministrul Anita Anand, prima femeie care a condus Apărarea Naţională, devine preşedintă a Consiliului Trezoreriei, alăturându-se astfel echipei economice. Ea este înlocuită la Apărare de Bill Blair, fost şef al poliţiei şi fost ministru al Siguranţei publice.

Portofoliile majore precum Finanţele,Externele şi Mediul rămân neschimbate şi continuă să fie administrate de Chrystia Freeland, Melanie Joly şi, respectiv, Steven Guilbeault.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3171 secunde