Preşedintele iranian, primit la Kremlin. Putin elogiază relaţiile dintre Moscova şi Teheran

224
Preşedintele iranian, primit la Kremlin. Putin elogiază relaţiile dintre Moscova şi Teheran - 1-1702025776.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat amploarea legăturilor dintre Moscova şi Teheran, primindu-l pe omologul său iranian Ebrahim Raisi la Kremlin pentru convorbiri, în special pentru a aborda conflictul israeliano-palestinian, informează agenţia AFP.

„Relaţiile noastre se dezvoltă foarte bine”, a declarat Putin în debutul întrevederii lor difuzate de televiziunea rusă, menţionând mari proiecte de infrastructură comune şi cooperarea în sectorul energiei şi în aproape toate domeniile. În sprijinul afirmaţiei sale, Putin a subliniat că, „anul trecut, schimburile noastre comerciale au crescut cu 20% şi am obţinut rezultate bune”, o balanţă comercială pe care a estimată-o la 5 miliarde de dolari.

Moscova şi Teheran, a spus liderul rus, urmează să semneze în chiar ultimele zile ale lunii decembrie un acord privind crearea unei zone de liber-schimb între Iran şi Uniunea economică eurasiatică, aflată sub egida Rusiei şi grupând foste republici sovietice.

Preşedintele iranian l-a invitat pe Putin, care a fost primit cu onoruri în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită, să efectueze o vizită şi la Teheran, invitaţie pe care acesta a acceptat-o, fără a indica deocamdată o dată pentru o astfel de deplasare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5727 secunde