Ucraina susține că Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene

82
Ucraina susține că Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene - ucrainasustine-1648140623.jpg
Rusia a prelungit restricţiile asupra traficului său aerian civil în apropiere de graniţa cu Ucraina. Pe de altă parte, armata ucraineană afirmă că atacurile aeriene rusești s-au intensificat, într-o singură zi fiind înregistrate peste 250 de zboruri.

Rusia a închis pe 24 februarie 11 aeroporturi din apropierea graniței cu Ucraina, decizia fiind acum prelungită până la 1 aprilie, a anunţat joi agenţia federală rusă de trafic aerian Rosaviaţia, conform agenţiei de presă Interfax, scrie Agerpres.

Aeroportul din Soci este singurul rămas deschis pe coasta Mării Negre. Aeroporturile din Simferopol, în Crimeea, şi aeroportul internaţional din Rostov-pe-Don se numără printre cele închise.

Site-urile de monitorizare a traficului aerian arată că zborurile au evitat spaţiul aerian din sud-vestul Rusiei de la începutul invaziei în Ucraina la 24 februarie.

În acelaşi timp, conform Statului Major al Ucrainei, Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene în Ucraina, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate peste 250 de zboruri.

Asta înseamnă cu peste 60 de zboruri mai multe decât în urmă cu o zi, conform părţii ucrainene. Principalele ţinte rămân zone din interiorul şi din jurul Kievului, Cernigău şi Harkov.

Armata ucraineană a precizat că 11 „ţinte aeriene inamice” au fost lovite miercuri, mai exact şapte avioane, un elicopter, o dronă şi două rachete de croazieră.

De asemenea, armata ucraineană a mai transmis că trupele ruse din zone ocupate precum Herson folosesc tactici „teroriste” împotriva localnicilor care protestează împotriva ocupaţiei şi desfăşoară unităţi ale gărzii naţionale ruse pentru a împiedica protestele.Pagina a fost generata in 0.2317 secunde