Zelenski solicită utilizarea pentru Ucraina a activelor ruseşti îngheţate de UE

157
Zelenski solicită utilizarea pentru Ucraina a activelor ruseşti îngheţate de UE - 1-1702885597.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a arătat încrezător cu privire la un sprijin financiar suplimentar pentru ţara sa, după ce recent liderii statelor Uniunii Europene nu au reuşit să ajungă la un acord asupra unui nou pachet de asistenţă pentru Ucraina, ţară invadată de forţele ruse în mod nejustificat şi neprovocat în februarie 2022, transmite agenţia DPA.

Deşi UE a decis, la Bruxelles, să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi cu Republica Moldova, Kievul nu renunţă la obţinerea de ajutor financiar suplimentar.

„Procesul de negociere nu va fi uşor, dar cel mai important este că am luat o decizie istorică: Ucraina va fi întotdeauna o parte a casei noastre europene comune”, a spus Zelenski.

Şeful statului ucrainean s-a referit la eventuala alocare a miliarde de euro din activele ruseşti îngheţate de UE. „Activele statului terorist (n.r. - Rusia) şi ale aliaţilor săi ar trebui să fie utilizate pentru a sprijini Ucraina în vederea protejării vieţii şi a oamenilor de teroarea rusă”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Potrivit Comisiei Europene, în UE sunt îngheţate active ruseşti estimate la 200 de miliarde de euro, cea mai mare parte dintre ele fiind gestionate de compania de clearing belgiană Euroclear. Clearingul este un sistem de decontare între state prin intermediul băncilor, prin compensarea reciprocă a creanţelor şi a datoriilor, în scopul echilibrării schimburilor comerciale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde