Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!

962
1
Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat! - 1bacalaureat-1710330633.jpg

Articole de la același autor

Într-un comunicat de presă transmis redacției, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică modul în care elevii sunt evaluați după 12 ani în învățământ.

„Sistemul de învățământ liceal trebuie regândit! Săptămâna trecută, în perioada 4-6 martie au avut loc simulările naționale ale examenului de Bacalaureat. Elevii au fost dezamăgiți de subiecte, spunând că sunt ineficiente, iar profesorii încearcă să înțeleagă noul mod de corectare digitală a examenelor.

Examenul de Bacalaureat a ajuns o mare îngrijorare pentru toți elevii. În timpul liceului, elevii sunt învățați să tocească, nu să și înțeleagă ce li se predă, iar după examen tot ce au memorat va fi uitat, acesta nefiind folositor pentru viitorul lor. Elevii ajung să învețe doar ca să ia examenul și să scape de o grijă, nu ca să își testeze cunoștințele, deoarece acesta nu face asta.

Reprezentanții Parlamentului nu au luat în serios acest examen, ba chiar au introdus tot felul de discipline exotice la care elevii sunt testați. În trecut, Ministerul Educației a echivalat probele examenului cu rezultatele dobândite în liceu, astfel i-am văzut inutilitatea, chiar din partea reprezentanților educației.

Din păcate, în România a crescut rata analfabeților funcționali. 42% dintre elevii din țară nu pot interpreta o informație și nu pot avea propriile idei, din cauza faptului că au fost învățați să tocească pentru a trece de un examen.

Examenul de Bacalaureat este inutil, având în vedere că multe facultăți au examen de admitere, iar cunoștințele de bază ale elevului au fost deja testate înainte de admiterea la liceu. În plus, nu testează adecvat competențele reale ale elevilor, iar aceștia rămân cu o înțelegere superficială a conceptelor importante.

Solicităm crearea unei comisii de experți care să regândească parcursul liceal, astfel încât cunoștințele elevilor să fie cu adevărat testate, nu capacitatea de a memora!

Solicităm eliminarea examenului de Bacalaureat, care nu verifică adevăratele competențe ale elevilor!”.

 

„Bacalaureatul este un examen din inerție, nu știm ce vrem cu el, ci doar ne-am obișnuit să îl dăm în fiecare an, fără vreun scop sau beneficiu. În plus, nici măcar nu îi cunoaștem baza legală, având în vedere faptul că nici Legea Educației nr. 1/2011, nici Legea Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023 nu s-au aplicat cu privire la acesta. Pe lângă faptul că materia este foarte multă, este învechită. Este total absurd ca o țară membră Uniunii Europene să rămână într-o continuă buclă temporală! Suntem în anul 2024, iar elevii încă sunt forțați să învețe comentarii kilometrice ale operelor literare din anii 1800, pe care oricum le uită după ce ies din sala de examen”, declară Lorena Drăgușin, președinte AEC, în finalul comunicatului.

Comentează știrea

Elevul si Societatea de Azi
13 martie
Bac si Programa

1. Poate atit programa scolara cit si cea de bac trebuie revizuite. 2. Nu examenul in sine ar fi hiba, ci programa si competentele dobindite. 3. Dupa mine, bac-ul e bine de pastrat si din motivul de a avea "valoare imbunatatita" printr-un certificat in plus. Sint 4ani totusi, parca sade bine si cu o hartie mai frumoasa, iar ai mai harmici cu recunoastere. 4. Nici macar nota obisnuita nu garanteaza ceva !!! Adica prin abstractie, nota in sine si o hartie cu biti nu inseamna automat si super competente. 5. Tot sistemul de evaluare se poate decupla de note [ vreau competente si nu note !!! ] 6. Pe auzite din experienta altora, e dificil sa ceri ceva ce nu ai experimentat ! Plus, ca lider nu cred a fi un repetent adica nu e un impediment examenul de bac. Gasca si cu repetentii, nu stiu ... dar mai degraba ar fi o tendinta negationista [ nu-nu-nu ] NU e bun si el, dar tot BAC-ul e asa de NU??? 7. Generatia asta noua e asa de DA-DA-DA toata de bun model? 8. Se afirma 40% analfabeti functionali, dar doar scoala e de vina ??? 9. Era o poveste veche ca ai nevoie de cineva la 2,5 metrii pe post de mascota si sa interactioneze cu piticii. Miraculos avem gigantul, dar il punem in cusca pt. ca e agresiv !!! Reformulat, 40% din aia toti intr-o clasa si ... care e maximul ??? 10. Putina istorie e buna si de 1800 ca trebuie trecut si prin. Aici si eu consider ca si pe vremea mea era deja exagerat si cu 1800 [ un titul macar !!! ]. Reformulat, de Decebal trebuie sa ti se zica si mai apoi si binefacatorul datorita caruia Decebal este azi un pilon de baza al poporului roman. Mult suflet a avut binefactorul asta, ca a inaltat si monumente cu eroul Decebal ... Doar bunatatea istoriei de invingator l-a asezat pe Decebal asta la temelia genialitatii poporului roman !

Pagina a fost generata in 0.8069 secunde