Flota americană trimite noi nave în Marea Roşie

123
Flota americană trimite noi nave în Marea Roşie - 1-1702801754.jpg

Articole de la același autor

Un distrugător american aflat în misiune în Marea Roşie a doborât, sâmbătă, 14 drone lansate din zone din Yemen controlate de rebelii houthi, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom), în timp ce alte trei nave militare americane se îndreaptă către zona strâmtorii Bab al-Mandeb, unde rebelii houthi şi-au înmulţit atacurile asupra navelor comerciale, determinând mari companii de transport maritim să suspende deplasarea propriilor nave prin Marea Roşie, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Strâmtoarea Bab al-Mandeb, aflată între Peninsula Arabiei şi Africa, este deosebit de importantă pentru transportul maritim, fiind tranzitată de circa 40% din comerţul global.

Rebelii houthi, apropiaţi de Iran şi care controlează coasta vestică a Yemenului, au ameninţat că orice navă aflată în zonă şi a cărei destinaţie este Israelul poate fi o ţintă a lor, ca ripostă faţă de ofensiva armatei israeliene împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza.

Pentru a asigura securitatea navigaţiei, Statele Unite au în zonă două distrugătoare, USS „Carney” şi USS „Mason”, alte trei nave de acelaşi fel primind ordinul de a intra din Marea Mediterană în Marea Roşie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1789 secunde