Preşedintele iranian: Nu există justificare pentru menţinerea trupelor americane în Orientul Mijlociu

122
Preşedintele iranian: Nu există justificare pentru menţinerea trupelor americane în Orientul Mijlociu - 1-1707383217.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a declarat că nu există justificare pentru menţinerea trupelor americane în Orientul Mijlociu, unde ele reprezintă o ameninţare pentru securitate, informează agenţia AFP.

Adresându-se ambasadorilor aflaţi la post la Teheran, în contextul apropierii celei de-a 45-a aniversări a Revoluţiei Islamice, celebrată pe 12 februarie, Raisi a subliniat din nou că problemele din Orientul Mijlociu trebuie rezolvate de liderii din regiune.

„Am dovedit că suntem cei mai buni prieteni ai ţărilor vecine şi ai regiunii”, a precizat el.

Potrivit preşedintelui iranian, „prezenţa forţelor americane în regiunea noastră nu are nicio justificare. Prezenţa americană în Irak, în Siria şi în Afganistan nu constituie un factor de securitate, ea este o ameninţare pentru securitate. Peste tot unde americanii sunt prezenţi, ei sunt o sursă a răului”.

Raisi a făcut aceste declaraţii în timp ce şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, efectuează o nouă vizită în Orientul Mijlociu, în încercarea de a se avansa spre un nou acord de armistiţiu în Gaza, care să includă eliberarea de ostatici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.511 secunde