Ministrul de Externe al Iranului, vizită surpriză în SUA

210
Ministrul de Externe al Iranului, vizită surpriză în SUA - 1-1698305288.jpg

Articole de la același autor

Ministrul de Externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a efectuat o vizită surpriză în SUA, legat de conflictul din Gaza, relatează agenţia DPA, citând MAE de la Teheran. Vizitele înalţilor oficiali iranieni în Statele Unite, considerate duşman de moarte al republicii islamice, sunt un lucru rar.

Şeful diplomaţiei iraniene a sosit la New York miercuri seara, a precizat Ministerul de Externe al Iranului, într-un comunicat care menţionează că acesta intenţionează să susţină interesele palestinienilor la o reuniune a ONU.

Israelul a răspuns cu intense raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, controlată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la atacul sângeros al acesteia din 7 octombrie în localităţi din sudul Israelului, în apropiere de graniţă, soldat cu circa 1400 de morţi, în majoritate civili. Ulterior, au avut loc şi schimburi de focuri la graniţa dintre Israel şi Liban, înregistrându-se decese de ambele părţi.

Israelul şi SUA au avertizat mişcarea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, să nu deschidă un al doilea front în acest război.

Liderii iranieni au salutat atacurile Hamas asupra Israelului, dar au negat complicitatea directă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3829 secunde