Ursula von der Leyen propune taxarea importurilor de cereale din Rusia

122
Ursula von der Leyen propune taxarea importurilor de cereale din Rusia - 1-1711102416.jpg

Articole de la același autor

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus impunerea de taxe vamale la cerealele importate din Rusia, care sunt în prezent scutite, spre nemulţumirea fermierilor din UE, transmite agenţia AFP.

„Am pregătit o propunere de creştere a taxelor vamale la importurile de cereale, oleaginoase şi produse derivate din Rusia şi Belarus. Acest lucru va împiedica cerealele ruseşti să destabilizeze piaţa europeană pentru aceste produse”, a declarat Von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă, la sfârşitul primei zile a unui summit al şefilor de stat şi de guvern din UE de la Bruxelles.

„Această măsură va priva Rusia de veniturile din aceste exporturi şi va asigura că exporturile ilegale de cereale ucrainene furate de Rusia nu vor pătrunde pe piaţa UE”, a subliniat preşedinta Comisiei.

Această propunere are loc pe fundalul unei mişcări de furie în rândul fermierilor din întreaga Europă. Ea va trebui să fie ratificată de o majoritate calificată a statelor membre, adică de cel puţin 15 ţări reprezentând 65% din populaţia UE.

Conform regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), produsele agricole ruseşti sunt până în prezent scutite de taxe vamale în UE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4215 secunde