Xi Jinping: China doreşte să continue întărirea cooperării strategice cu Belarus

182
Xi Jinping: China doreşte să continue întărirea cooperării strategice cu Belarus - 1-1701679966.jpg

Articole de la același autor

China doreşte să continue întărirea cooperării strategice cu Belarus, a afirmat preşedintele chinez Xi Jinping după convorbirile sale de luni, 3 decembrie, de la Beijing cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, consemnează agenţia Reuters.

China doreşte totodată să-şi intensifice coordonarea şi cooperarea cu Belarus în cadrul unor mecanisme multilaterale cum sunt Organizaţia Naţiunilor Unite şi Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, a mai afirmat liderul chinez.

Xi Jinping i-a spus de asemenea preşedintelui belarus că ţările lor ar trebui să ia măsuri pentru îmbunătăţirea transportului transfrontalier şi promovarea relaţiilor economice şi comerciale, precum şi a schimburilor între persoane.

Preşedintele chinez a mai susţinut în discuţiile cu oaspetele său belarus că Beijing şi Minsk ar trebui să implementeze proiecte comune ca parcul industrial China-Belarus şi să promoveze cooperarea în plan industrial.

Este cea de-a doua deplasare în China a lui Aleksandr Lukaşenko, după vizita oficială din 28 februarie - 2 martie, de această dată fiind vorba de o vizită de lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7673 secunde