Premieră în învățământul constănțean. Dublă acreditare Erasmus pentru Liceul Energetic și Centrul "Albatros"

2110

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a făcut publice rezultatele selecției pentru acreditarea în domeniile Formare profesională (VET), respectiv Educație școlară, din județul Constanța 17 instituții de învățământ reușind să obțină Acreditare Erasmus-KA120 în cele două domenii.



În domeniul formării profesionale au reușit să se acrediteze: Centrul școlar pentru educație incluzivă „Albatros”, Colegiul Comercial „Carol I“, Liceul de Marină Constanța, Liceul Tehnologic Topraisar, Liceul Energetic Constanta.



În domeniul Educației Școlare au fost admise dosarele depuse de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Școala Gimnazială nr. 3, Traian High School, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Liceul Teoretic „George Călinescu”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori", Liceul Energetic Constanța, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova, Liceul Teoretic „George Emil Palade”, Școala Gimnazială „George Coșbuc" din localitatea 23 August, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”.



De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța este beneficiar al acreditării în domeniul școlar și va coordona un consorțiu axat pe principalele nevoi identificate la nivelul județului: migrație, incluziune, dezvoltare durabilă, digitalizare.




„O reușită care obligă la menținerea standardului atins”



În premieră pentru învățământul constănțean, două unități au reușit să obțină dublă acreditare: Liceul Energetic și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”.



„Cu sprijinul colegelor mele care s-au implicat în elaborarea acestor proiecte de acreditare am reușit să obținem facilități nu numai pentru pregătirea profesională a elevilor de specialitate, ci și pentru cadrele didactice. Vom putea participa la diferite cursuri de formare în afara țării, în mediul european, în diferite domenii, cum ar fi utilizarea materialelor didactice digitale, competențe de antreprenoriat, managementul conflictului”, a declarat prof. Claudia Nițu, directorul Liceului Energetic, convinsă fiind că astfel crește și prestigiul instituției pe care o conduce. „Deja elevii de clasa a VIII-a vin cu părinții lor să se intereseze ce calificări avem, care sunt oportunitățile, inclusiv pentru școala profesională duală, mai ales că facem parte și din consorțiul care urmează a se înființa la nivel regional”, a afirmat prof. Nițu.








De asemenea, prof. Nicoleta Luminița Ristea, directorul Centrului școlar „Albatros”, consideră că această reușită completează CV-ul instituțional, dar și obligă în continuare cel puțin la menținerea standardului la care s-a ajuns. „Având această acreditare, timp de cinci ani vom putea participa la activități Erasmus, care deschid noi oportunități pentru tinerii cu cerințe educaționale speciale, un mare pas în integrarea lor socio-profesională. Ne ajută să ne specializăm, să interacționăm mai bine, să le cunoaștem particularitățile și să acționăm în consecință, ținând cont de ele. Să le conferim acea stare de bine care să-i ajute să evolueze pe toate planurile și să se integreze mai facil socio-profesional”, a declarat prof. Ristea.





Începând cu anul 2023, Comisia Europeană a pus la dispoziție Agențiilor Naționale un instrument de verificare a candidaturilor depuse pentru Acreditare (KA120) numit E+Accreditation Plagiarism. În urma verificărilor efectuate utilizând acest instrument au rezultat o serie de candidaturi cu pasaje identice/ similare cu alte candidaturi de acreditare. Candidaturile care s-au dovedit a fi copiate au fost excluse de la finanțare. Din fericire, nicio unitate constănțeană nu se află pe această listă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0187 secunde