Percheziții la Morga Spitalului Județean. Trei angajați făceau "afaceri" pe spinarea oamenilor necăjiți

297

Articole de la același autor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus măsura controlului judiciar față de doi inculpați și a propus măsura de arestare preventivă pentru un al treilea, aceștia fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuă.

Potrivit anchetatorilor, s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai 2024, persoanele vizate, care lucrau ca asistenți medicali în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. „Apostol Andrei” Constanţa, Secția de anatomie patologică sau Serviciul Județean de Medicină Legală, au primit, de la un investitor sub acoperire, autorizat de un procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor.

Mai exact, acestea vizau operațiuni de îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare și predare către aparținători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale. De asemenea, aceștia acceptau sumele de bani, în special, pentru accelerarea procesului de predare a persoanelor decedate către aparținători.



Astfel, la datele de 10, 12, 23 aprilie și 8 mai, C.S. a primit câte 200 de lei pentru a-și îndeplini sarcinile în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură. În ceea ce îl privește pe inculpatul A.E., s-a reținut că la datele de 15 și 16 mai, în timpul programului de muncă, a primit câte 400 de lei, iar O.C. a acceptat, în zilele de 20 și 21 mai, câte 500 de lei în fiecare zi.

În cauză, au fost efectuate percheziții la domiciliile celor trei inculpați, la prosectura Spitalului Clinic Județean de Urgență și la Morga Cimitirului Central Constanța, unde cei trei executau autopsiile medico-legale și de unde au ridicat diferite sume de bani.

„Față de doi dintre inculpați s-a luat măsura controlului judiciar, față de al treilea, care pare să fie și recidivist, urmează să fie propus spre arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat pentru „Cuget Liber“ Cristian Ion, avocatul unuia dintre inculpații din acest caz.



De asemenea, acesta susține că, deși nu i se pare în regulă ce s-a întâmplat, în cazul clientului său care nu a condiționat munca prestată în funcție de sumele primite, i se pare ciudat că persoanele care au oferit banii nu sunt trase la răspundere pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

„În cazul clientului meu, reprezint doar unul dintre inculpați, se reține că a pretins o sumă de bani și/sau că ar fi condiționat actul medical de primirea sumei de bani, însă el doar a primit suma de bani, nu a respins-o, dar cineva i-a oferit-o. El este acuzat de luare de mită, dar cine i-a oferit suma de bani nu este acuzat, sau acuzată, de dare de mită”, a mai spus avocatul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.549 secunde