15 februarie - Ziua Națională a Lecturii, marcată în avans la Liceul „Virgil Madgearu”

647
15 februarie - Ziua Națională a Lecturii, marcată în avans la Liceul „Virgil Madgearu” - xziualecturii-1676388018.jpg

Articole de la același autor

Cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, ministrul Educației, Ligia Deca, invită cadrele didactice să organizeze activități de promovare a lecturii în școlile în care își desfășoară activitatea. 

Pentru marcarea zilei de 15 februarie, în timpul programului școlar, elevii vor fi încurajați să prezinte cartea preferată, să citească din ea și să discute pe marginea ei. Copiilor din ciclul antepreșcolar/preșcolar cadrele didactice le vor citi cărți potrivite vârstei. 

 „În spatele fiecărui cititor pasionat se află un părinte, un cadru didactic, un bibliotecar sau o altă persoană pricepută să călăuzească copiii și tinerii în lumea cărților. Fiți alături de noi, împreună putem crește viitoarele generații de cititori!

Vă invităm să promovați, în presa locală și pe rețele de socializare, activitățile organizate de dumneavoastră. Motto-ul anului acesta este: Citim zi de zi (#citimZideZi)”, a transmis Ligia Deca.

Elevii Liceului Economic „Virgil Madgearu” au sărbătorit Ziua Națională a Lecturii, 15 februarie, alături de părinții lor, la întâlnirea organizată în seara zilei de vineri, 10 februarie, cu tema „Îndrumare, consiliere și dezvoltare personală”, cu scopul de a găsi împreună un set de bune practici care să dezvolte la maximum competențele emoționale și parentale.

„Pasiunea pentru citit nu o au doar scriitorii și profesorii, o au părinții, bunicii, copiii și tinerii care știu a se bucura de aceste comori veritabile de înțelepciune, care te învață cum sa nu te rătăcești ci să călătorești pe drumul vieții. Astfel că pe lângă Eliade, Cărtărescu, Caragiale, care se regăsesc pe lista operelor cerute la examenul maturității, am amintit și importanța unor cărți care ne formează emoțional, personal și profesional și care ne obligă să ținem seama de roata vieții noastre (carieră, prieteni, bani, sănătate, familie, relaxare): Arta conversației, scrisă de Ileana Vulpescu, Drumuri de ieri, dr. prof. univ. Octavian Dumitru Unc, Familia mai presus de orice, dr. Phil Mc. GRAW, Greșelile părinților pot distruge copiii, Cele cinci limbaje ale iubirii”, afirmă prof. Camelia Marcu, coordonatorul activității. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.535 secunde